Liga 2: Propunere pentru un campionat cu două serii

829

Asociaţia suporterilor timişoreni Druckeria, cea care conduce clubul de ligă secundă ASU Politehnica Timişoara, speră ca următorul sezon să aibă la bază un campionat cu două serii.
În opinia bănăţenilor, dacă se va impune testarea Covid-19, la șapte zile, și s-ar face tot sezonul, totalul costurilor ar ajunge la 100.000 de euro. Bănăţenii au declarat că au ,,în spate” mai multe cluburi, dar doresc ca hotărârea să fie luată democratic, la fel ca în Liga 1. ,,Propunem două serii pe criterii geografice. Șansele ca echipele să se retragă sunt mult mai mari cu o singură serie. Vom face o hârtie la FRF și pe care o vom trimite tuturor cluburilor. Deocamdată, doar câteva cluburi sunt alături de noi la nivel verbal. Toată lumea a spus să ieșim noi în față primii. Cel mai bine ar fi să se voteze, așa cum s-a votat pentru Liga 1. Așa ar fi cel mai democratic. Am vorbit cu șase-șapte cluburi, vreo trei-patru erau de acord. Dacă se pornește cu o singură serie, campionatul nu se va termina”, a spus Dinu Negriu, lider Druckeria.
Propunerea de repartizare a alb-violeților pentru cele două serii e următoarea:
Seria 1: Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Metaloglobus București, Dunărea Călărași, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia și Aerostar Bacău;
Seria 2: CS Mioveni/Chindia Târgoviște, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, FC Csikszereda, Pandurii Târgu Jiu, U Craiova 1948 SA, CSM Slatina și Fotbal Comuna Recea.
Timişorenii au mai spus că urmează, în continuare, vremuri grele pentru echipele de fotbal şi fiecare asociaţie trebuie să se adapteze.
,,Din punctul nostru de vedere, fotbalul nu se poate juca fără suporteri. Tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă ne-a îndepărtat de ceea ce suntem noi.
Noi suntem echipa suporterilor și suntem aici pentru suporteri. Există fotbalul înainte de COVID și cel după COVID. Orice organizație trebuie să se adapteze ca să reziste.
Am exprimat niște lucruri acum patru luni și cred că am fost primul club care a cerut înghețarea Ligii 2. Ce am cerut atunci, în mare parte s-a întâmplat”, a spus Cristian Romoniță, lider al asociaţiei. Potrivit mai multor surse din fotbalul autohton, FRF vrea să meargă pe un campionat cu o singură serie în Liga 2.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here