Liderul USR Bălești, agresat de un consilier local

565

Președintele USR Bălești, Florin Papuc, a fost agresat, duminică seara, în timp ce strângea semnături în comună pentru candidatura lui Dan Barna la Președinția României. Acesta susține că a fost lovit la mână, îmbrâncit și jignit de către un consilier local liberal. Poliția face anchetă, iar PNL Gorj anunță că va analiza situația de la Bălești.

Reprezentantul USR Bălești susține că a depus plângere la poliție pe numele consilierului PNL. „Duminică, în jurul orei 19.00, în satul Stolojani, am fost atacat de către consilierul local PNL Bălești, Bălan Ion (Nesă). Acesta a fost deranjat de faptul că am spus că și-a angajat fata în Primăria Bălești și că nu a făcut niciun proiect de când este consilier. Nu am răspuns provocării și am încercat să mă apăr, cu toate că acest consilier local încerca să mă lovească și să mă amenințe. M-a lovit la mână”, a precizat Papuc.

Cer retragerea sprijinului politic
Dacă la USR Gorj ar ajunge un astfel de specimen, ar fi exclus în secunda doi, spune Radu Miruță, președintele USR Gorj. „Colegul nostru s-a ales cu ceva vânătăi, telefonul spart, ochelarii sparți și cu listele de semnături aruncate, pe lângă pleiada de cuvinte «demne» de un reprezentant al lui Brătianu. Solicităm conducerii PNL Gorj retragerea sprijinului politic pentru oameni cu astfel de comportamente și îndemnăm toți competitorii electorali la o campanie curată, din care să câștige cel mai bun”, a mai precizat Miruță.

Dosar penal și „analiză” la PNL Gorj
Poliția Gorj a anunțat că face verificări în acest caz: „La data de 1 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizați prin apelul 112 de către un bărbat, de 36 de ani, din comuna Bălești, despre faptul că în cursul aceleiași zile, în timp ce se afla pe raza localității Bălești, a avut un conflict spontan cu un bărbat, de 67 ani, din aceeași localitate, care ar fi exercitat acte de violență asupra sa, iar prin îmbrâncire i-ar fi trântit telefonul mobil de sol, spărgându-i ecranul. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe și distrugere”.
Liberalii gorjeni au anunțat că vor analiza situația de la Bălești. „Toți militanții PNL Gorj trebuie să evite astfel de situații și să înțeleagă că sunt candidați sau reprezentanți ai echipelor de campanie ale unor partide politice, care vor încerca să ne provoace pentru a se face vizibili. Liderul USR Bălești, implicat în acest incident, este recunoscut în comunitate ca fiind o persoană conflictuală, care a avut acest gen de comportamente și în perioadele în care a activat la alte partide politice, fiind candidat atât din partea PRM, cât și MP, Partidul Național Liberal, filiala Gorj, nu agreează astfel de comportamente, iar militanților PNL li se recomandă să nu răspundă provocărilor de acest gen din partea reprezentanților contracandidaților noștri”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here