Liderul PSD Gorj vrea să afle detalii despre planul de restructurare a CEO: „Secret sau discret, dar să știm și noi”

2283

Deputatul Mihai Weber, președintele Partidului Social Democrat Gorj, vrea să afle de ce planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu are caracter public și este ținut la secret. În acest sens, parlamentarul de Gorj i-a adresat o interpelare ministrului Economiei și Energiei, Virgil Popescu.

Parlamentarul de Gorj vrea să primească niște răspunsuri clare pe acest subiect.
„Pentru că oamenii vor să știe (și au dreptul să știe) cât de mult le vor fi afectate viețile în urma punerii în practică a Planului de restructurare și decarbonare pentru CE Oltenia, i-am adresat o interpelare ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în cadrul căreia am solicitat niște răspunsuri clare, în scris, cu privire la motivul pentru care acest document este ținut secret și numărul angajaților care își vor pierde locul de muncă, în urma implementării acestui Plan de restructurare”, a precizat Mihai Weber.
Planul de restructurare prevede închiderea etapizată a unor capacități de producție și exploatări miniere, precum și externalizarea unor activități, strategie care evident va afecta, în mod direct, nu doar un număr mare de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care își vor pierde locul de muncă, dar și alte entități economice, a căror activitate depinde de cea a companiei, mai afirmă liderul PSD Gorj.
„Nu vreau să cred că motivul pentru care nu s-a făcut public acest Plan de restructurare, până acum, constă în apropierea alegerilor parlamentare, mai exact în teama PNL de a nu pierde voturi”, a punctat Weber.

„Fără concedieri”
Despre planul de restructurare a companiei energetice, liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat că acesta nu este secret, ci are „un caracter discret”, motivând că documentul conține și informații confidențiale care nu pot fi date publicității.
Afirmația a fost susținută de Iulian Popescu, supraveghetor în cadrul CE Oltenia. „Nu se vor face disponibilizări în masă, iar toată reducerea de personal implicat în acest plan de restructurare este una naturală, venită prin pensionările la termen”, a explicat Popescu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here