Liderul PNL Gorj: Nu avem o sarcină să dăm afară directori

2254

Mult așteptatele schimbări ale directorilor instituțiilor deconcentrate bat pasul pe loc. „Nu avem o sarcină să dăm afară directori, să punem directori”, anunță deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.

Șeful liberalilor gorjeni vorbește însă despre analize și evaluări. „Trebuie analizată fiecare instituție în parte. Nu știu când se vor finaliza aceste analize. Deocamdată, toate lucrurile acestea curg de sus în jos. Am avut o OUG pentru reorganizarea Guvernului, care a fost adoptată, iar acum trebuie numiți secretari de stat peste tot. E decizia premierului, nu știu dacă vom avea oameni din Gorj. Vom putea face propuneri”, a spus Vîlceanu, la Sud FM.
În schimb, liberalii vorbesc despre eficientizarea administrației publice și inevitabil se vor produce schimbări. Vor fi directori care își vor pierde funcțiile ocupate politic.
„Am anunțat schimbări și le vom face. Vă pot însă spune că în guvernarea PNL nu vor exista situații în care dacă vă duceți la prânz prin restaurante o să vedeți că e plin de funcționari de pe la instituții de control care mănâncă acolo. Vă garantez că niciunul nu plătește, ba mai și pleacă cu portbagajul plin. Eu dacă aud de așa ceva îi dau afară și pe ei și pe directorul instituției. Întrebați oamenii, pe administratorii restaurantelor, nu că vă spun eu. Dacă aud că ia unul șpagă, eu nu sunt procuror, nu fac cercetări, dar dacă omul care îmi spune e credibil și îmi prezintă anumite dovezi, pleacă și ăla și directorul instituției. La fel cu cei care truchează concursuri. Ori ca să fac asta, nu pot să fac cu cei pe care îi găsiți acum la restaurante. Eu nu pot schimba mentalități, atitudini, cu aceiași oameni. În județ așa au funcționat lucrurile. Au luat tot felul de șpăgi care ajungeau la cine trebuie”, a mai spus Vîlceanu.
Liderul PNL Gorj a vorbit și despre schimbarea prefectului. „Domnul prefect este pe post prin mobilitatea înaltului funcționar public și cel puțin până la 1 ianuarie 2020 nu există niciun fel de variantă sau posibilitate să fie schimbat”.
Întrebat dacă prefectul Rujan își va pierde funcția după Anul Nou, Vîlceanu susține: „Este reprezentantul Guvernului în teritoriu, vi s-a părut că l-a numit actualul Guvern?! Vreau însă să clarific alte lucruri. Nu am avut niciun fel de negociere vreodată astfel încât să afirme cineva că postul de prefect va fi al PMP sau al altui partid. Nu există! Noi avem un protocol cu PMP și ALDE, dar eu cred că viitorul prefect va fi susținut de PNL”, a mai adăugat președintele PNL Gorj.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here