Lider sindical, mesaj pentru Vîlceanu și Weber: Nu mai fiți ipocriți!

1799

Doru Crăete, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, le-a cerut șefilor PSD și PNL din Gorj, deputații Mihai Weber și Dan Vîlceanu, să nu-i mai mintă pe mineri și energeticieni. „Spuneți-ne franc în față că suntem – ireversibil – pe drumul de închidere”, spune Crăete. Asta în timp ce Vîlceanu și Weber se contrează în spațiul public pe tema salvării Complexului Energetic Oltenia.

Liderul de sindicat din Complexul Energetic Oltenia s-a săturat de minciunile aruncate în spațiul public despre viitorul companiei energetice.
„Vă cer să nu mai fiți ipocriți, mințind minerii și energeticienii așa cum au făcut-o toți predecesorii voștri din ‘90 încoace! Nu sunteți atât de bătuți în cap încât să nu înțelegeți că, în actuala configurare a producătorilor de energie după sursa primară, producătorii de energie pe bază de cărbune, oricum s-ar numi și oricare ar fi, n-au nicio șansă de supraviețuire! Dacă sunteți olteni adevărați, ieșiți public, umăr lângă umăr, și spuneți-ne franc în față că suntem – ireversibil – pe drumul de închidere, dar, fiindcă vă pasă de noi, ați gândit următoarea foaie de parcurs care va îndulci Tranziția spre o energie curată și va ajuta zona Oltenia să rămână la un standard decent al nivelului de trai! Puteți să faceți asta sau ieșiți în continuare cu minciuni publice?”, este mesajul liderului de sindicat.

Contre politice
Solicitarea vine în contextul în care cei doi parlamentari de Gorj s-au contrat în spațiul public pe subiectul privind „salvarea” Complexului Energetic Oltenia.
Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, anunța că în Comisia de Buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, cameră decizională, a fost adoptat amendamentul său cu privire la extinderea termenului de restituire a împrumutului pe care CE Oltenia l-a primit, de la 6 luni la 2 ani. „Am cerut Guvernului ca într-o perioadă de două săptămâni să răspundă dacă CE Oltenia poate returna împrumutul în doar 6 luni de zile, ținând cont și de actualul context economic generat de epidemia de COVID-19, și dacă există un plan pentru salvarea acestei companii de maximă importanță pentru siguranța energetică a României”, a transmis Weber.
I-a răspuns imediat liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu. „Dacă mai avem CEO este pentru că Statul, în guvernarea PNL, a acordat un împrumut pentru achiziția certificatelor CO2. Astăzi (6 mai – n.red.) am reușit să evit votarea unui amendament în plenul Camerei Deputaților, solicitând retrimiterea la comisie, unde sper că va fi respins, altfel CEO ar mai fi avut maximum trei luni de existență. În final, și inițiatorul Mihai Weber a înțeles că amendamentul lui e o prostie și a votat propunerea mea. Tot timpul am emoții pentru CEO când Weber sau alții din PSD vor să fie harnici”, a transmis Vîlceanu.

„Viitorul CEO este la fier vechi”
Sindicalistul Doru Crăete spune clar că „tema asta cu salvarea CEO”, pe care mizează politicienii, nu are cum să mai prindă în viitoarele campanii electorale. „Înseamnă că suntem bătuți rău de tot în cap, dacă noi, ca trăitori în acest județ, vom mai tolera minciuni de genul acesta. Cum putem să fim mințiți la infinit, că vedem doar ce se întâmplă. Noi importăm energie, iar grupurile CEO stau. Viitorul CEO este la fier vechi cu asemenea politici economice ale partidelor care ajung la putere. Uitați-vă la Complexul Energetic Hunedoara. Vom merge și noi pe același drum. E clar! Ce speranțe să ai într-o piață în care la prețul de producție tu mai adaugi o taxă care ajunge la 45% din cifra de afaceri. Din păcate, atunci când se putea face mixul energetic, nu s-a făcut”, a concluzionat liderul de sindicat, într-o intervenție la un post local de radio.
I.IRINOIU

2 COMENTARII

  1. Mare curaj ai avut OMULE să spui așa ceva !
    Unde sunt ceilalți, care ar trebuii să facă front comun cu tine ?
    Ai grijă de tine, pe unde mergi, ăștia sunt în stare de orice !
    Nu te cunosc, dar…, te felicit !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here