Lider PNL Gorj: Subiectul alegerilor anticipate rămâne în discuție

1269

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a explicat că, deşi toţi liberalii sunt de acord cu opţiunea alegerilor anticipate, este nevoie de un pact parlamentar pentru ca ele să fie realizate.
„Alegerile locale pot fi organizate între 24 mai și 14 iunie, când poate fi și scrutinul pentru alegerile parlamentare, anticipat. Însă este esențială o condiție: aproape 50% din parlamentari trebuie să respingă două propuneri de guvern. Care este riscul? PNL demarează procedura, dar la al doilea vot de învestire a Guvernului, PSD sau Pro România, care nu vor alegeri anticipate, să voteze învestirea acelui guvern”, a declarat Vîlceanu.
Parlamentarul gorjean spune, însă, că acest subiect al alegerilor anticipate rămâne în discuție.
Biroul Executiv al PNL a decis, luni, constituirea unei comisii conduse de premierul Ludovic Orban, care să poarte negocieri cu toți liderii politici, pentru a identifica soluția de organizare a alegerilor anticipate.
„Ne-ar conveni ca anticipatele să aibă loc, şi suntem deschişi. Dar premierul a anunţat deja că este nevoie de un pact prin care o majoritate parlamentară să vrea alegeri anticipate. Altfel nu poţi arunca România în criză. Se pot face discuţii cu celelalte partide pentru a vedea dacă putem organiza alegeri anticipate. Nu există posibilitatea ca Ludovic Orban să nu îşi dorească alegerile anticipate.
Toţi vrem să nu ne mai trezim cu legi în Parlament care să nu aducă decât câştig electoral. Momentan, însă, e nevoie de discuţii cu celelalte partide”, a mai declarat public Dan Vîlceanu.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. ATI PRIMIT PE ORICINE DIN PSD, SA AVETI CAT MAI MULTE VOTURI!RARES BOGDAN SPUNEA CA NU O SA FQCETI ASA CEVA.DOVEDITI CA SUNTETI TOT NISTE JAVRE GALBENE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here