Licitație reluată, drum mai scump

930

Autoritățile locale din orașul Tismana au scos din nou la licitație lucrările pentru finalizarea unui important drum. DC 129 Tismana-Vânăta a fost reabilitat doar câteva sute de metri, pentru că firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență. Șantierul a fost abandonat, primăria fiind acum nevoită să aloce mai mulți bani pentru terminarea drumului care leagă satele Ciocîrlii și Vânăta de centrul orașului.

Întreprinderea de Drumuri și Poduri SA, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Gorj, a câștigat licitația, în urmă cu aproape doi ani, pentru reabilitarea DC 129, pentru circa 1,5 milioane de lei, fără TVA. Și asta după ce inițial pierduse lucrarea. A făcut contestație și a avut câștig de cauză.
Lucrarea trebuia să fie gata încă din vara anului trecut. Este vorba de reasfaltarea unui drum lung de peste 3.300 de metri, care începe din centrul localității și trece prin satele Ciocîrlii și Vânăta. Nici măcar un kilometru nu a fost reabilitat de firma Consiliului Județean Gorj
Într-un final, Primăria Tismana a decis să rezilieze contractul. Procesul nu a fost unul deloc ușor. „Firma a intrat în insolvență, pe o procedură ce nu ne-a permis să reziliem contractul. Ar fi trebuit să se revigoreze economic, să revină la lucrare, dar nu s-a întâmplat asta. Pe 28 august am trimis hârtia prin care am notificat că reziliem contractul, pentru a nu mai sta cu investiția blocată. Este un drum important care ar asigura și o cale de acces paralelă pentru situația în care DN 67 D Târgu-Jiu – Baia de Aramă s-ar bloca din anumite motive”, a spus primarul Marian Slivilescu.

Șantier pustiu
Șantierul a fost abandonat de luni bune, iar utilajele zac pe marginea drumului. Primăria a relicitat lucrările. Drumul va costa mai mult, și asta pentru că, între timp, prețul bitumului s-a dublat, iar salariul minim a fost majorat pentru angajații din construcții. „Luni seară am dat hotărârea de consiliu local prin care am aprobat noii indicatori, recalculați de către proiectant. Suma este 1.065.000 lei, fără TVA. Au mai rămas de executat 2.583 de metri liniari la lățimea de 4,5 metri”, ne-a declarat primarul Slivilescu.
Constructorii care vor să finalizeze această lucrare au termen până la finalul lunii septembrie să depună ofertele sau cererile de participare.
Durata de execuție este de trei luni. „Lucrarea presupune doar turnarea unui covor asfaltic, iar un constructor serios poate finaliza drumul destul de repede”, a mai spus primarul Slivilescu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here