Licitație pentru canalizarea din Vîrț. Când încep lucrările!

1005

Primăria orașului Rovinari a scos la licitație lucrările de reabilitare, modernizare și extindere a sistemului de canalizare în cartierul Vîrț. Investiția depășește 2,3 milioane lei și a fost accesată prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. „Timp de 20 de ani, Complexul Energetic Oltenia ne-a mințit că va construi o rețea de canalizare funcțională în cartierul Vîrț. N-am mai așteptat să treacă alți zeci de ani”, anunța, la sfârșitul anului trecut, când s-a aprobat finanțarea, primarul Robert Filip.

Firmele de construcții au termen până pe data de 5 februarie să depună ofertele. Potrivit caietului de sarcini, vechea rețea de canalizare va fi dezafectată. „Atât rețeaua, cât și căminele de vizitare și racord vor fi astupate cu pământ. Sistemul nou de canalizare existent pe partea stângă a drumului național 66 se va îngloba în sistemul nou proiectat, cu excepția stației de epurare. Apele epurate vor fi deversate în râul Jiu, printr-o conductă de refulare. De asemenea, se vor realiza 95 de cămine de vizitare din prefabricate de beton și două stații subterane de pompare a apelor uzate din beton”, conform proiectului tehnic.
Rețeaua de canalizare va fi în lungime totală de 3,5 kilometri.
Localnicii din Vîrț sunt inundați la fiecare ploaie mai serioasă.
Investițiile au fost realizate, în trecut, de către cei din minerit. În acest cartier locuiesc cetățeni strămutați din zonele afectate de extinderea exploatărilor miniere.
Primarul Filip anunță că, odată încheiate lucrările la canalizare, vor fi reabilitate și drumurile din Vîrț. „Este o problemă creată de Complexul Energetic Oltenia. Aici au luat oamenii terenurile de la CEO, i-au strămutat și au semnat că toate sunt funcționale, și nu sunt. Imediat după ce terminăm sistemul de canalizare, ne apucăm de drumuri. Dacă nu obținem finanțarea, o să facem reabilitarea din bugetul nostru. În 2-3 luni, vom lucra la canalizare”, susține Robert Filip.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here