Licitație cu repetiție. Investiție din Gorj, fără constructor

2336

Mai multe investiții importante din Gorj bat pasul pe loc din cauză că firmele de construcții nu mai participă la licitațiile pentru atribuirea lucrărilor. Este și cazul unei lucrări derulate pe fonduri europene de către Consiliul Județean Gorj. Deși sunt bani, niciun constructor nu a depus oferte pentru extinderea și dotarea fostei școli ajutătoare din Târgu-Jiu.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă se află în partea de nord a municipiului Târgu-Jiu. Școala a fost înființată în anul 1974, fiind de un real ajutor pentru copiii cu dificultăți de învățare sau integrare.
Consiliul Județean Gorj a obținut fonduri europene pentru extinderea și dotarea acestui centru. Contractul de finanțare a fost semnat în toamna anului 2019.
Instituția a organizat o primă licitație pentru atribuirea lucrărilor. Termenul de depunere a ofertelor a fost 14 mai, dar niciun constructor nu s-a arătat interesat de investiție.
Lucrarea a fost, din nou, scoasă la licitație, noul termen fiind 15 iunie. Consiliul Județean Gorj intenționează să achiziționeze servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru suma de 5,5 milioane lei, fără TVA.
„Prin realizarea investiției se urmărește asigurarea spațiilor și dotărilor necesare desfășurării activităților educaționale pentru copii/elevi cu cerințe educaționale speciale, prin extinderea cu o construcție nouă și executarea de lucrări de instalații în vederea obținerii autorizației I.S.U. pentru clădirea existentă. De asemenea, se are în vedere crearea spațiilor adecvate astfel încât acestea să corespundă din punct de vedere al necesității și conformării suprafețelor – H.G. nr. 1251 din 2005, precum și creșterea calității actului educațional prin asigurarea spațiilor și dotărilor necesare, care vizează asigurarea facilităților pentru copii/elevi cu cerințe educaționale speciale”, potrivit caietului de sarcini.
Investiția presupune înființarea de ateliere pentru activități de pre-profesionalizare și instruire practică, a unui centru de documentare și informare pentru învățământul special și special integrat și a trei săli de educație plastică și art-terapie, ludoterapie și kinetoterapie.
Totodată, se va achiziționa mobilier pentru dotarea sălilor de cursuri, documentare și informare, pentru cabinetele de terapie, atelierele de practică și pentru sala de sport și festivități.
Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni de la semnarea contractului de finanțare, respectiv 05.09.2019 – 31.08.2022, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Gorj.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

  1. Este normal sa nu participle nimeni. Si asta din urmatoarele cauze:1-documentatia extrem de stufoasa pentru participate la licitatie si cerintele exaggerate ale autoritatii contractante. 2-executantul nu primeste avans la inceperea lucrarilor, iar cel putin in momentul de fata firmele de constructii nu isi mai permit sa lucrez pe banii lor. 3-documentatia extrem de greoaie pentru plata situatiile de lucrari. Si mai sunt multe si multe alte motive

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here