Liberalul Răuţ a demisionat

183

rautLiberalul Ion Răuţ şi-a dat ieri demisia din funcţia de consilier local de la Cîlnic. El şi-a depus documentul în cauză la sediu primăriei, după ce timp de doi ani a activat în acest organism de conducere locală.

Răuţ a fost consilier aici din 2008 dar acuză neînţelegeri prezente cu colegii săi care şi-au dat votul pe 4 septembrie pentru Dian Popescu. În Consiliul Local Cîlnic, PNL-ul avea 5 consilieri liberali, unul dintre aceştia fiind Răuţ. Deşi a avut o colaborare bună aici, PNL-ul având cel mai mare număr de consilieri locali, urmat de PSD cu 4 consilieri, şi de PD-L şi PNG-CD cu câte unul, Răuţ a considerat potrivit să facă acest gest, menţionând că nu îşi dorea să deţină o funcţie, obţinută ca urmare a unei liste de partid.

Acesta îşi motivează, de asemenea, gestul subliniind că el nu ar fi unul ,,de supărare sau de divergenţă” dar menţionează că echipa de la Cîlnic nu i-ar fi oferit sprijin atunci când el l-a cerut. ,,În acest condiţii, adică a votului de neîncredere ce mi-a fost oferit, o colaborare viitoare ar fi fost, în continuare, nepotrivită”, a declarat Răuţ. ,,Pentru mine nu este o chestiune de nevoie personală. Dar sunt câteva lucru pe care trebuie să le clarific în continuare”, a completat Răuţ.

Dian Popescu îi vrea demisia din partid

Noul preşedinte al PNL Gorj, Dian Popescu, aştepta însă demisia din partid a lui Ion Răuţ, căruia i-a tot promis, în ultimele zile, excluderea. Ion Răuţ susţine, în schimb, că Dian Popescu nu poate face asta deoarece nu are competenţa necesară.

Un lucru similar l-a declarat ieri şi Dan Ilie Morega, fostul preşedinte al PNL Gorj, care îi recomandă lui Răuţ să nu demisioneze din PNL, deoarece nu ar fi bine, rolul de ,,victimă” ajutându-l mai mult. Morega susţine, de asemenea, că Dian Popescu nu îl poate exclude pe Răuţ din PNL Gorj deoarece acest lucru l-ar putea face doar Delegaţia Permanentă Judeţeană, în opinia sa, membrii acestui organism nefiind de acord cu această excludere cerută de Popescu.

Voturile lui Dian de la Cîlnic

Dintre cei 9 electori de la Cîlnic, participanţi pe 4 septembrie la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PNL Gorj, doar unul nu i-a oferit votul lui Dian Popescu. Ion Răuţ l-a sprijinit la aceste alegeri pe viceprimarul din Turcineşti, Dumitru Modrea.

În locul lui Răuţ, va fi promovat un şofer, membru al PNL Gorj, care va fi mandatat de partid, fiind probabil următorul pe lista de consilieri de la alegerile locale din 2008.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here