Liberalii, care vor să candideze la europarlamentare, își depun dosarul până pe 1 septembrie

305

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii, care doresc să candideze la europarlamentare, îşi pot depune candidatura până pe 1 septembrie. Candidatul Gorjului este Marian Jean Marinescu, europarlamentar în funcție, care a primit deja votul de susținere a organizației PNL din județul nostru.

„PNL a hotărât criteriile, procedura şi calendarul de desemnare a candidaţilor PNL pentru Parlamentul European. Candidaturile vor fi depuse până în data de 1 septembrie. Fiecare candidat va depune un CV politic, un CV profesional şi un proiect de activitate în PE. Fiecare candidat trebuie să reprezinte filialele dintr-o regiune de dezvoltare, din cele opt regiuni de dezvoltare. Am statuat principiul ca pe lista pentru europarlamentare, fiecare regiune din cele opt să aibă câte patru candidaţi pe listă, plus câte un supleant, astfel încât să asigurăm o reprezentare echilibrată a fiecărei euroregiuni şi a fiecărui judeţ din cadrul euroregiunii. Candidaţii trebuie să intre în campanie începând cu data de 1 septembrie, să solicite votul de susţinere din partea filialelor din euroregiunea în care candidează – este necesar votul a jumătate plus unu dintre filialele din fiecare regiune de dezvoltare – urmând să se stabilească configuraţia finală a listei respectând principiul reprezentării echilibrate a fiecărei regiuni pe lista naţională în baza criteriilor pe care le-am stabilit, respectiv experienţa politică, administrativă şi profesională, calitatea proiectului şi experienţă în relaţiile internaţionale”, a spus Orban la Parlament. El a arătat că la Consiliul Naţional de sâmbătă se va discuta despre criteriile, procedura şi calendarul de desemnare a candidaţilor PNL pentru PE.

Obiectiv realist pentru organizații
„Astăzi am stabilit ordinea de zi a Consiliului Naţional care va avea loc pe 4 august. Pe ordinea de zi o să fie un raport al Biroului Executiv, vor fi două proiecte de hotărâre, cel referitor la criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, un calendar de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit ‘Principiile bunei guvernări liberale'”, a mai spus Orban. Pentru fiecare filială judeţeană a PNL va fi stabilit un obiectiv „realist” pentru alegerile europarlamentare în baza unei cercetări sociologice. “Nu o să le cerem să-şi crească scorul pe care îl au în sondaje cu 10 procente”, a afirmat Ludovic Orban.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here