Liberalii acuză PD-L Gorj că uzează electoral de instituţiile deconcentrate

434

RAUTLiberalii gorjeni, prin vocea purtătorului de cuvânt al organizaţiei judeţene, Ion Răuţ, acuză PD-L Gorj că ,,foloseşte instituţiile deconcentrate, în fruntea cărora şi-au numit clientela politică, pentru a-l favoriza pe

candidatul Traian Băsescu, în raport cu ceilalţi candidaţi la preşedinţie”. Acuzele liberalilor se îndreaptă spre şeful Fiscului gorjean, Ion Cupă, spre directorul Direcţiei Silvice, Gheorghe Novac, spre Justin Paralescu, directorul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi spre adjunctul instituţiei Gheorghe Mitescu.

Liberalul Ion Răuţ îi acuză pe cei patru pedelişti, şefi de instituţii publice că, sub comandă politică, ar atrage instituţiile conduse de ei în jocul politic „denaturând competiţia electorală”. „Astfel, sunt deturnate, în scop electoral, atribuţiile, resursele materiale şi oamenii din instituţiile deconcentrate prin metode <<staliniste>> , inacceptabile într-un stat ce se doreşte a fi democratic şi european”, susţine într-un comunicat de presă Răuţ care menţionează că deţine informaţii certe că numeroase cadrele didactice din judeţ sunt folosite pe post de agenţi electorali, cu obligaţia de a duce fiecare minim 100 de voturi pentru Traian Băsescu. Liberalul susţine că presiunile se fac la adresa dascălilor de directorii de şcoli, numiţi politic peste noapte, şi a ameninţărilor că le vor fi schimbate locurile de muncă în alte localităţi. ,,Inspectorii instituţiilor cu atribuţii de control, efectuează acţiuni la comandă politică, lăsând în urma lor aluzii, ameninţări şi chiar măsuri împotriva agenţilor economici care nu-l susţin, în mod vizibil, pe Traian Băsescu; fiecare pădurar este obligat să aducă minim 100 de voturi, una dintre metode fiind condiţionarea marcării lemnelor de foc din păduri private de votarea lui Traian Băsescu; se fac ameninţări cu disponibilizarea salariaţilor din minerit şi energie, care sunt obligaţi ca împreună cu familiile să voteze cu Traian Băsescu, sub controlul şefilor de la locul de muncă, care răspund de câte 50-100 salariaţi”, enumeră revoltat Răuţ, câteva dintre metodele folosite de pedelişti în această campanie electorală.
Metoda “autobuzul” a dat roade
Răuţ aminteşte şi de utilizarea în folos electoral a autocarelor şi microbuzelor lui Izvoranu, şi a altor prestatori care au contracte de transport de zeci de milioane de euro cu complexurile energetice şi SNLO, fapt petrecut duminică la Craiova. ,,Pe lângă aceste modalităţi de presiune, sunt pregătite acţiuni de mituire cu bani şi produse alimentare, acţiuni de turism electoral, împreună constituind metode de denaturare a votului pe care gorjenii trebuie să le cunoască pentru a putea ca, prin votul lor, să stopeze mafia care se alimentează din resursele publice”, a conchis Răuţ.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here