Legendara trupă Phoenix, printre aplauze şi ovaţiuni, la Târgu-Jiu

389

Celebra trupă rock Phoenix a fost prezentă pentru prima dată la Târgu-Jiu chiar de Ziua Naţională a României, prilej cu care legendarul solist Nicu Covaci a fost invitat să aprindă iluminatul festiv pentru municipiu.

În seara zilei de 1 decembrie, de la orele 18.00, luminiţele specifice Sărbătorilor de Iarnă au fost aprinse în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, momentul fiind urmat de formidabilul concert susţinut de membrii trupei Phoenix. Timp de o oră şi jumătate, cei adunaţi în Piaţa Prefecturii, au ascultat piese celebre ale trupei, membrii formaţiei fiind plăcut impresionaţi de faptul că mulţi tineri le cunosc muzica şi le-au fredonat versurile în ciuda gradelor cu minus de afară. Piese precum “În umbra marelui URSS”, “Baba Novak”, “Nunta”, “Meşterul Manole”, “Mica ţiganiadă” au răsunat şi au fost fredonate de miile de târgujieni prezenţi joi seară, la Târgu-Jiu, în Piaţa Prefecturii.

La finalul concertului, membrii trupei Phoenix au acordat autografe şi au promis că vor reveni la Târgu-Jiu, dacă oamenii vor cere asta şi dacă autorităţile vor mai veni cu o astfel de invitaţie.
Autorităţile locale au profitat de prezenţa la Târgu-Jiu a liderului trupei, Nicu Covaci, şi l-au invitat pe acesta să lase târgujienilor un gând pentru viitor. Acesta a scris câteva cuvinte pentru Târgu-Jiu, esenţa versurilor fiind renaşterea din nou şi din nou a ţării, precum şi a trupei care în ultimii zeci de ani a urcat pe scenele din ţară şi străinătate în mai multe formule, însă de fiecare dată a impresionat spectatorii. De asemenea, Nicu Covaci nu a ratat ocazia de a vizita şi a observa îndeaproape sculpturile lăsate la Târgu-Jiu de către maestrul Constantin Brâncuşi.
Izabella Molnar

gand covaci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here