Lecție de matematică, pentru turiștii de la Peștera Muierilor: Cât lemn de foc pot încărca doi indivizi, într-un portbagaj de Dacia, ziua în amiaza mare?

2620

Turiștii care au vizitat, miercuri, Peștera Muierilor au avut ocazia să vadă, în plină desfășurare, o activitate infracțională, declanșată ziua în amiaza mare, lângă locul atât de cunoscut din Baia de Fier. Cel puțin asta susține acum unul dintre membrii grupului, care nu a asistat consternat la modalitatea de sustragere a lemnului de pe marginea drumului, ci a fotografiat ,,excesul de zel” a doi indivizi, care s-au gândit să taie pădurea, conștienți că temperaturile caniculare țin la umbră pădurarii din localitate. Fotografiile le-a trimis apoi la Gorjeanul, subliniind că cei doi prea au măcelărit pădurea, nepărând că ar avea dreptul să facă asta.

Furt de lemn, ziua în amiaza mare, în timp ce pădurarii fug de caniculă. Cam asta s-ar fi întâmplat, miercuri, între orele 13.00-13.30 în pădurea situată în apropierea obiectivului turistic Peștera Muierilor, în prezența unui grup de persoane, care au asistat mirate la acțiunea pe care au catalogat-o, din prima, drept una cu caracter infracțional.
O spune și cel care s-a gândit să sesizeze presa în legătură cu acest incident, solicitând ziarului să facă publice aceste fotografii, pentru ca organele de anchetă să îi verifice pe posesorii mașinii și, dacă este cazul, să-i ia serios la întrebări.
,,Am fost recent (24.07.2019 ora 13,00-13,30) în vizită la Peștera Muierilor, și am văzut doi indivizi tuciurii care tăiau fără jenă cu o drujbă, în fața tuturor turiștilor ce se duceau la mijloacele de transport, dupa vizitarea peșterii, din brazii căzuți la sol chiar la marginea șoselei.
Apoi au încărcat trunchii de brad curățați de crengi într-un autoturism (în plină zi), purtându-se ca si cum ar fi pădurea lor, și cu atâta lejeritate, dând impresia că fac asta de mult timp.
Am făcut niște poze, poate știți mai bine ca mine ce să faceti cu ele.. În peșteră ghidul ne recomandă să protejăm natura și afară tuciurii o măcelăreau… păcat’’, a transmis cetățeanul cu spirit civic, publicației. La rândul nostru am redirecționat, ieri după-amiază, fotografiile IPJ Gorj, cu rugămintea de a se verifica dacă activitatea în cauză este sau nu una infracțională.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here