Le-au dat cu terenul în cap! Petrolul Bustuchin, umilită la Arad

572

Sunt şanse extrem de mici ca judeţul nostru să aibă o reprezentantă în eşalonul terţ al fotbalului românesc în sezonul viitor. Campioana Gorjului, Petrolul Bustuchin, a suferit o înfrângere severă pe terenul arădenilor de la Crişul Chişineu Criş, scor 4-0. Gazdele au început partida ca din tun şi au lovit în primele minute ale confruntării. Modan a deschis scorul cu un şut plasat de la peste 30 de metri, care a lovit întâi bara (`11). La puţin timp după reuşita superbă, atacantul Crişului a bifat încă un gol, de data aceasta speculând nesiguranţa defensivei adverse în urma unui corner (`18). După gol, gazdele au cedat iniţiativa, dar gorjenii nu au pus în pericol poarta lui Mucha, în ciuda posesiei superioare. Din nefericire, tot alb-albaştrii au punctat primii şi în partea secundă a jocului, prin acelaşi Nicu Modan. Cebuc a călcat pe minge, iar vicleanul atacant bănăţean a reuşit hat-trick-ul. În minutul 62, umilinţa a fost desăvârşită, Pavel marcând din 6 metri. “Petroliştii” au încercat fără succes să înscrie un gol care să le uşureze misiunea în retur, cea mai mare ocazie aparţinându-i lui Pîrvu, care a trimis pe lângă poartă din lovitură liberă (`73).

Dinu: “Ne-am bătut singuri”
La finalul confruntării, antrenorul Petrolului, Mihai Dinu, a declarat că formaţia sa nu s-a ridicat la nivelul meciului de baraj. Dinu a spus că erorile propriilor jucători au condamnat trupa gorjeană la un eşec drastic. Tehnicianul nostru a recunoscut că Bustuchinul mai are acum doar şanse teoretice la promovare.
“Acest rezultat decide în proporție de 90% echipa promovată. Nu pot spune că adversarul a fost o surpriză pentru noi, în schimb ne-am surprins noi înșine, ne-am bătut singuri. Speram la un rezultat bun, dar echipa nu s-a ridicat la așteptările mele astăzi. La toate cele patru goluri au fost erori de fundaș. Am greșit foarte mult, jucătorii au părut obosiți. De altfel, unii dintre ei au venit mai târziu la Ineu, acolo unde echipa noastră ajunsese încă de joi pentru acest meci. De exemplu, fundașul central care a și greșit la trei goluri, Cebuc, a ajuns aseară la ora 22.00 la hotel. Dar, până la urmă, toată echipa, începând cu mine, e vinovată pentru acest rezultat. Îmi pare rău pentru suporteri, ei au venit cu speranță aici, iar noi le-am oferit un rezultat aspru. Am pregătit meciul într-un anume fel, cu partida retur în minte. Mai e un meci, vedem ce va fi după. Ori ne lăsăm, ori mergem mai departe, dar în altă formulă, cu alte idei. În meciul retur trebuie să jucăm fotbal, lucru pe care nu l-am făcut astăzi”, a declarat Dinu pentru sportarad.ro.

Abrudean: “Să fim profesioniști până la capăt”
Deşi echipa sa a câştigat clar prima manşă a barajului, antrenorul Adrian Abrudean a declarat că scorul nu a reflectat întocmai realitatea din teren. Arădeanul a spus că Petrolul este o echipă solidă, iar gazdele s-au impus la o diferenţă aşa mare şi datorită publicului. “Am întâlnit o echipă care a jucat mult mai bine decât în partidele în care am studiat-o. Știam că sunt o echipă ce pune mingea jos și s-a și văzut lucrul acesta. Meciul l-am câștigat prin disciplina noastră tactică și la capitolul organizare a jocului. Am reușit să înscriem la ocaziile pe care le-am avut, iar băieții au fost, din punctul meu de vedere, foarte disciplinați, muncitori și au reușit să pună în practică ce am pregătit. A fost un meci foarte reușit, cu mare încărcătură. Sunt bucuros că am reușit să înscriem de patru ori și încă fără să primim gol. Trebuie să recunoaștem că ne-a ajutat mult și minunatul public, ce a venit în număr atât de mare alături de noi și ne-a încurajat mereu. Dar, l-am văzut și pe domnul primar azi la meci, pe domnii consilieri și sponsori, le mulțumim pentru încredere. Sper că le-am oferit momente de bucurie”, a afirmat Abrudean.
Tehnicianul bănăţenilor speră acum la o comportare similară în partida retur. “Ne interesează să fim 100% promovați după retur. Trebuie să ne facem datoria până la capăt, iar asta înseamnă să pregătim serios și meciul retur. Rămâne să ne pregătim foarte bine, să fim modești. Avem șanse importante de reușită, dar trebuie să le protejăm printr-un joc la fel de bun și pe terenul adversarilor noștri. Nu mergem să ne apărăm, dar vom fi foarte organizați. Trebuie să fim la nivel înalt din punct de vedere tactic și – bineînțeles – să fim profesioniști până la capăt”, a precizat Abrudean.

Chişineu Criş – Petrolul Bustuchin: 4-0 (2-0)
Crișul Ch. Criș: Mucha – Ciornei, Al. Pavel, Fl. Lazăr, Tomuț – Ember, C. Maghici, Fl. Gâlcă – Piț, Modan (`74, Al. Mihai), Cigan (`90+2, Clej). Pe bancă: Pătroi – Teședan, Covaci, Fl. Drăgan.
Antrenor: Adrian Abrudean
Petrolul Bustuchin: Constantinescu – Vulpe, Cebuc, Pîrvu- Vasile (`59, M. Popescu), Stegaru (`85, Niculescu), Baros (`63, Stoica), Gavrilescu, Almăjanu (`64, Văduva) – Dumbra, Gîlcescu.
Pe bancă: I. Popescu –Marina, Crețu.
Antrenor: Mihai Dinu

Rezultatele meciurilor de baraj:
AVÂNTUL ALBEŞTI (Botoşani) – GAUSS BACĂU 0-1 (Bacău)
ŞOMUZ FĂLTICENI (Suceava) – FLACĂRA MUNTENII DE SUS (Vaslui) 5-0
ACSM CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ (Neamţ) – VICTORIA LEŢCANI (Iaşi) 3-0
UNIREA MIRŞID (Sălaj) – STICLA ARIEŞUL TURDA (Cluj) 2-4 (în tur 0-6)
MINAUR BAIA MARE (Maramureş) – CSC SÂNMARTIN 0-0 (Bihor)
ENERGIA NEGREŞTI OAŞ (Satu Mare) – ACS UNU FOTBAL CLUB GLORIA (Bistriţa-Năsăud) 0-3
NEMERE GHELINŢA (Covasna) – ACS SR MUNICIPAL BRAŞOV (Braşov) 0-2 (în tur 0-1)
PĂLTINIŞ RĂŞINARI (Sibiu) – ACS MSE TÂRGU MUREŞ (Mureş) 3-1 (în tur 0-2)
UNIREA CRISTURU SECUIESC (Harghita) – CS OCNA MUREŞ (Alba) 0-3
VOINŢA LUPAC (Caraş-Severin) – CS HUNEDOARA (Hunedoara) 1-2 (în tur 1-0)
VIITORUL ŞIMIAN (Mehedinţi) – ACS DUMBRĂVIŢA (Timiş) 0-6 (în tur 0-5)
CRIŞUL CHIŞINEU CRIŞ (Arad) – PETROLUL BUSTUCHIN 4-0 (Gorj)
RAPID BUZESCU (Teleorman) – FLACĂRA HOREZU (Vâlcea) 0-1 (în tur 0-8)
VEDIŢA COLONEŞTI (Olt) – UNIREA BASCOV (Argeş) 0-1 (în tur 1-2)
FC U CRAIOVA 1948 (Dolj) – GLORIA CORNEŞTI (Dâmboviţa) 3-0
CSO BRAGADIRU (Ilfov) – ABATORUL SLOBOZIA (Ialomiţa) 4-2 (în tur 1-1)
VENUS INDEPENDENŢA (Călăraşi) – CS BLEJOI 5-1 (Prahova)
FOTBAL CLUB R BUCUREŞTI (Bucureşti) – AFC SINGURENI (Giurgiu) 10-1 (în tur 7-0)
CS MEDGIDIA (Constanţa) – SPORTUL CIORĂŞTI (Vrancea) 3-0 (în tur 2-2)
PESCĂRUŞUL SARICHIOI JUNIOR (Tulcea) – SCM GLORIA BUZĂU 0-3 (Buzău)
UNIVERSITATEA DUNĂREA DE JOS GALAŢI (Galaţi) – CS FĂUREI 0-4 (Brăila)

Cătălin Pasăre
Sursă foto: sportarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here