Laboratorul Spitalului Judeţean, acreditat RENAR

355

Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a primit acreditarea RENAR. Astfel, odată cu primirea acestui document, Laboratorul SJU este competent să efectueze analize medicale.

Pe 17 septembrie, Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost acreditat, la începutul acestei săptămâni ajungând la unitate şi documentul care certifică acreditarea. Potrivit reprezentanţilor spitalului, acreditarea expiră pe 16 septembrie 2019.
Acreditarea RENAR este menţinută cu condiţia îndeplinirii în mod continuu a criteriilor de acreditare stabilite de Asociaţia de Acreditare din România.
Analizele de sânge reprezintă una dintre modalităţile cele mai uzitate de a evalua starea de sănătate a organismului sau evoluţia unei stări patologice. Prin acreditarea laboratoarelor de analize medicale se certifică, de către organismul competent, că laboratorul şi personalul ce-şi desfăşoară activitatea sunt competenţi să efectueze determinări corespunzător cerinţelor europene şi internaţionale în domeniul calităţii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here