La volan, după ce a băut 2 litri de vin

1441

Un bărbat de 40 de ani din orașul Țicleni a scăpat doar cu zile-amendă după ce s-a urcat băut la volan, pentru a ajunge la o benzinărie din orașul Tg-Cărbunești. Fapta s-a petrecut în primăvara anului trecut, dar condamnarea finală a fost pronunțată zilele trecute.

Potrivit rechizitorului, „în ziua de 23.04.2020, în jurul orelor 17.50, lucrătorii Poliției orașului Tg-Cărbunești, în timp ce desfășurau activități pe linie de circulație rutieră, au oprit pentru control un autoturism Opel care circula din direcția Țicleni în direcția Tg-Cărbunești”.
Pentru că emana vapori de alcool, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spitalul din Târgu-Jiu, unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
„În urma analizării probelor de sânge recoltate de către Laboratorul de Toxicologie din cadrul SML Gorj, a rezultat că inculpatul a avut o alcoolemie în sânge de 2,12 g ‰ (prima probă) și, respectiv,1,95 g ‰ (a doua probă)”, potrivit anchetatorilor.
La audieri, bărbatul a recunoscut că a consumat acasă 2 litri de vin, după care s-a urcat în mașină pentru a ajunge la Peco din Tg-Cărbunești, pentru a alimenta cu combustibil. Pe drum, a luat în mașină o cunoștință care dorea să facă niște cumpărături în oraș.
În drum spre benzinărie, bărbatul a fost oprit pentru control de un echipaj de poliție.
Pentru că și-a recunoscut fapta și nu are antecedente penale, bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 2.500 lei amendă penală, reprezentând 250 zile-amendă în cuantum de 10 lei ziua.
Procurorii au atacat decizia instanței, susținând că amenda a fost stabilită peste limita legală, care este de 225 zile amendă. În plus, reprezentantul parchetului a arătat că amenda nu se justifică prin prisma îmbibației alcoolice pe care a prezentat-o inculpatul la data depistării de către organele de poliție și a stării de pericol generate.
Pe 7 decembrie, Curtea de Apel Craiova a admis apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești. „Reduce pedeapsa amenzii la care a fost condamnat intimatul inculpat, domiciliat în orașul Țicleni, de la 2.500 lei amendă penală reprezentând 250 zile-amendă în cuantum de 10 lei ziua la 2.250 lei amendă penală reprezentând 225 zile-amendă în cuantum de 10 lei ziua”, potrivit sentinței judecătorești care este definitivă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here