La UCB, 424 de studenţi şi-au primit bursele

333

Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu confirmă faptul că cei 424 de studenţi bursieri şi-au primit banii pentru trei luni. În acest an universitar, cuantumul bursei de merit este 400 lei, fiind acordate 239 astfel de burse. De asemenea, câte un student de la fiecare facultate a beneficiat de bursă de performanţă în cuantum de 600 de lei pe lună. UCB mai acordă şi 58 de burse sociale şi 123 de burse sociale ocazionale.

Aşa cum a promis, conducerea UCB Târgu-Jiu s-a ţinut de cuvânt şi a virat banii studenţilor bursieri. Potrivit purtătorului de cuvânt Andreea Văduva, studenţii au primit bursele pentru 3 luni. Cele mai multe burse sunt la Facultatea de Inginerie, acestea fiind distribuite astfel: 1 bursă de performanţă, 98 de merit, 25 burse sociale şi 43 burse sociale ocazionale. La Facultatea de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative se acordă o bursă de performanţă, 57 de merit, 14 sociale şi 38 sociale ocazionale.
Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor s-au acordat 65 burse de merit, 15 sociale şi 34 sociale ocazionale, dar şi una de performanţă.
Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale are un student cu bursă de performanţă, 19 cu bursă de merit, patru cu bursă socială şi opt cu bursă socială ocazională.

Cuantumul burselor
În acest an universitar, cunatumul unei burse de performanţă este de 600 de lei, cel al bursei de merit este 400 de lei, iar cel al burselor sociale de 300 lei. „Banii au fost viraţi de vineri studenţilor, pentru trei luni. Bursele sociale ocazionale se acordă doar o dată, celelalte se acordă lunar”, a confirmat Ştefan Ghimişi, prorectorul UCB Târgu-Jiu.
În acest an universitar, cuantumul bursei de merit este 400 lei, fiind acordate 239 astfel de burse.
De asemenea, câte un student de la fiecare facultate a beneficiat de bursă de performanţă în cuantum de 600 de lei pe lună.
UCB mai acordă şi 58 de burse sociale şi 123 de burse sociale ocazionale.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here