La Rânca, Toate pârtiile de schi şi săniuş sunt funcţionale

370

La ora actuală, în staţiunea montană Rânca este un strat generos de zăpadă, astfel că toate pârtiile de schi şi săniuş sunt funcţionale. Meteorologii anunţă noi ninsori în acest sfârşit de săptămână, astfel că iubitorii sporturilor de iarnă cu siguranţă vor alege să-şi petreacă weekend-ul la munte.

Sute de turişti s-au aflat la Rânca pe perioada vacanţei intersemenstriale, iar pe final de săptămână se aşteaptă cel puţin o dublare a numărului acestora. Posibilităţile de petrecere a timpului în Rânca sunt numeroase, cu atât mai mult cu cât sunt funcţionale nu mai puţin de şase pârtii de schi, la care se adaugă şi cele de săniuş. „Pârtiile de schi sunt funcţionale în totalitate, inclusiv cea de la Telescaun, de pe Vârful Păpuşa. Stratul de zăpadă depus este consistent, fiind create condiţiile necesare pentru practicarea schiului şi săniuşului. Numărul turiştilor este destul de mare, iar noi vom fi la datorie, ca de fiecare dată, pentru a putea interveni la eventuale solicitări; minim 8 salvatori vor fi de serviciu pe pârtii şi la cabinetele medicale din cele două baze de salvare. Plus ambulanţa Salvamont în permananţă la Rânca, ambulanţa cu care am dus la spital câte 1-2 cazuri pe săptămână, atunci când ambulanţa SAJ nu putea să ajungă în staţiune”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Noi ninsori în Gorj
Pentru acest sfârşit de săptămână, meteorologii anunţă noi ninsori în judeţul nostru. Potrivit prognozei, în a doua parte a zilei de vineri, 6 februarie, şi la începutul nopţii de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Apoi, până în dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde şi în Muntenia şi Dobrogea şi va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii.
Cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia şi la munte şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.
Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăşi 80 km/h. În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here