La omul sărac, nici arbitrii nu trag! Pandurii a pierdut, nemeritat, în Banat

1301

Octavian Pisc (2001), Alexandru Cuţitoiu (2001), Horaţiu Peia (2002) şi Albert Cornicioiu (2002) au fost juniorii trimişi de Călin Cojocaru în teren la ultima deplasare a sezonului. Pandurii venea la Timişoara din postura de victimă sigură, dar tânăra echipă vizitatoare a fost învinsă în prelungirile prelungirilor, la ,,insistenţa” centralului reşiţean Dorin Petru Voina. Prima jumătate de oră a fost marcată de dominarea surdă a bănăţenilor, care nu şi-au creat mari ocazii de gol. Zabun a ratat deschiderea scorului în minutul 31, iar Axente a zguduit transversala, din lovitură liberă, în finalul primei părţi a întâlnirii (`45+1). Repriza secundă a debutat cu două intervenţii spectaculoase ale lui Cotolan (`46). Gazdele au simţit că intră în criză de timp, dar jucătorii ofensivi ai timişorenilor au dat dovadă de lipsă de inspiraţie în faţa porţii. În schimb, Cuţitoiu putea să dea lovitura în minutul 74, dar lovitura sa de cap s-a dus puţin peste poartă. Scutaru a mai lovit o dată transversala, după un şut violent de la 30 de metri (`77) , iar Mera, trecut atacant, a irosit ocazie după ocazie din fazele fixe. Totuşi, fundaşul amfitrionilor şi-a folosit, din plin, ,,talentul” pentru a scoate un penalty, plonjând pe lângă Oiţă, care a rămas stupefiat când arbitrul a arătat punctul cu var. A transformat Mircea Axente (`90+7), iar pandurii au pierdut, nedrept, o partidă care le mai putea îndulci sărbătorile.

Octavian Benga: ,,Victoria, pe deplin meritată”
Antrenorul timişorenilor, Octavian Benga, a declarat la finalul confruntării că succesul este meritat, iar penaltiul nu a fost obţinut întâmplător. Totuşi, tehnicianul bănăţenilor a spus că îi vrea pe panduri şi în continuare în liga secundă. ,,Mă aşteptam să fie nu neapărat un meci foarte dificil, ci un meci cu o echipă tipic oltenească, adică jucători care se agaţă de orice minge, care ştiu când să tragă de timp sau să frâneze jocul. Ne-am dorit un joc în viteză, de multe ori ne-a ieşit. Consider victoria pe deplin meritată chiar dacă a venit în minutul 94. Am avut o grămadă de ocazii, trei bări, patru-cinci situaţii clare de a marca. E bine că am luat cele trei puncte. Chiar şi penalty-ul nu a fost întâmplător. Pentru că ne-am asumat riscuri, nu ne-am mulţumit cu egalul. Am trimis cei doi fundaşi centrali în atac, lângă Axente. Am încercat să scoatem mingea la margine, să jucăm cât mai direct, să punem presiune şi datorită acestui fapt au venit situaţiile de pe final şi aceste penalty care ne-a adus o victorie pe deplin meritată. Vreau să felicit şi echipa-oaspete şi pe antrenorul lor. Chiar dacă puteam să ne facem meciul mai uşor, au reuşit să ne facă să suferim până la final. Vreau să le urez succes. Sper să nu retrogradeze şi să continue, pentru că Pandurii este un nume în fotbalul românesc”, a precizat antrenorul echipei ASU Poli.

Cojocaru: ,,Începem să arătăm a echipă”
Principalul Călin Cojocaru a încercat să rămână cu aspectele pozitive după înfrângerea dramatică suferită de echipa sa. Antrenorul timişorean de pe banca gorjenilor a declarat că dacă Pandurii va juca la fel în viitoarele confruntări are şanse la salvare. Pare totuşi cam târziu…
,,Un meci foarte greu, am întâlnit o echipă foarte bună, pe val. Vine după o serie foarte bună. Noi venim după multe nereuşite. Dar încet-încet, cum am spus şi dăţile trecute, începem să arătăm a echipă. Astăzi, din păcate pentru noi, ne-au lipsit aproape şapte jucători. Am avut în lot foarte mulţi jucători de 2001-2002, care sunt la primul meci în Liga 2. Au muncit, se pregătesc cu noi. I-am luat aproape de când am ajuns eu de o lună la Târgu Jiu. Cred că se vede că au calitate. Dar trebuie să muncim mult şi se vor vedea rezultatele. Astăzi noi am stat într-adevăr foarte mult defensiv, ştiam ce joacă Poli, şi speram să-i prindem pe contre. Din păcate, am pierdut în minutul 97, când arbitrul a arătat cinci minute de prelungiri sau patru şi am luat gol în minutul 97. Deci, pentru mine, astăzi, băieţii nu au pierdut. Astăzi, într-adevăr, am câştigat o echipă. Am văzut dăruire, am văzut ambiţie şi au făcut ceea ce le-am cerut, asta e cel mai important. Nu am fost aşa periculoşi pe faza ofensivă, pentru că la momentul respectiv, atâta pot”, a afirmat Cojocaru.

Cotolan a spart un geam
Frustrat probabil de decizia injustă a arbitrului, portarul Mihai Cotolan şi-a pierdut cumpătul şi s-a răzbunat pe un geam al avizierului de la căminul ce găzduieşte vestiarele. Antrenorul Cojocaru a admis că astfel de gesturi, deşi reprobabile, mai au loc când tensiunea pluteşte în aer. ,,Se întâmplă. Nu am văzut ce s-a întâmplat la centru, nu l-am văzut nici când a spart geamul. Sunt fotbalişti, vor să câştige, lucru foarte important pentru mine. Urât era să pierdem cu 5-0 şi să spargă geamul. Dar când au luptat şi şi-au dat viaţa pe teren, se mai întâmplă să ai o descărcare. Îl plătim, asta e dacă s-a întâmplat”, a spus tehnicianul. Pandurii a încheiat anul cu 8 puncte din 20 de jocuri.

ASU Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu: 1-0 (0-0)
Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş);
Arbitru: Dorin Petru Voina (Reşiţa); Asistenţi: Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeş) şi Gheorghiţă Bălan (Piteşti); Rezervă: Mircea Ardelean (Arad); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) şi Traian Marcu (Sibiu).
ASU Poli: Mutariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Dros, Vidrăsan – C. Popescu (F. Trip 77’), Ignea, Zabun (Ad. Ungureanu 72’) – Mir. Axente.
Rezerve neutilizate: M. Contra – Motreanu, D. Radu, Piţigoi, Coadă.
Antrenor: Octavian Benga
Pandurii: Mih. Cotolan – P. Chiş, Oiţă (cpt.), D. Ciobanu, Nic. Cotolan – Rob. Bratu, Pisc (Al. Dinu-Ivănescu 57’) – Cuţitoiu, Peia, P. Popescu – Cornicioiu (Nichifor 81’).
Rezerve neutilizate: Al. Opriţa – Stăniloiu, R. Filip, Licuriceanu, Leo. Gheorghe.
Antrenor: Călin Cojocaru

Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here