La Motru / PNL îi face opoziție și primarului Jianu

297

Prima ședință de îndată organizată de noul primar al municipiului Motru, Gigel Jianu, a fost la un pas de eșec, dacă ne gândim că cei cinci consilieri ai PNL au votat, vineri, chiar împotriva proiectului inițiat de către edilul în exercițiu. Liberalii au spus astfel nu Planului de Mobilitate Urbană Durabilă(PMUD), necesar accesării fondurilor europene pe POR 2014-2020, proiectele fiind deja depuse de către fosta administrație, chiar dacă primarul era obligat să treacă proiectul impus de procedura stabilită acum de către finanțatori. Asta deoarece consilierii PSD au propus ca PMUD să se realizeze cu o sumă mai mică cu 10.000 de lei decât ceruse, inițial, primarul liberal.

Obligat de noile modificări impuse pe Programul Operațional Regional 2014-2020, care impune solicitanților de fonduri nerambursabile pentru proiecte de infrastructură să realizeze un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă, primarul de Motru a întrunit vineri, de îndată, Consiliul Local. Consilierilor prezenți la ședință li s-a explicat cerința venită de la finanțator și obligativitatea aprobării realizării PMUD pentru ca proiectele privind modernizărarea drumului de centură pe DN67, a modernizării B-ul Gării, a străzii Primăverii, a străzii Mesteacănului, a străzii Motrului, a altor opt alei din oraș și a încă patru străzi din municipiu să poată fi aprobate. Consilierii au înțeles necesitatea proiectului de hotărâre, dar nu au fost de acord cu banii stabiliți de Jianu pentru PMUD, mai ales că cei 60.000 de lei trecuți în document fuseseră luați de la Direcția Publică Motru, de la capitolul iluminat și întreținere străzi. Drept urmare, proiectul în forma impusă de Jianu, nu a trecut, vineri, majoritatea din CL votând împotrivă. Consilierii în cauză stabilesc însă că proiectul cerut de Jianu trebuie să treacă, dar cu o sumă mai mică prevăzută pentru realizarea PMUD-ului, majoritatea scăzând cheltuiala la 50.000 de lei. Supusă la vot, hotărârea trece, dar fără votul celor cinci aleși PNL care au dovedit că fac opoziție chiar și împotriva primarului lor, proiectul fiind cel inițiat de Jianu, dar cu amendamentul scăderii sumei cu 10.000 de lei.

Vâlceanu este sigur că PSD o să voteze cu Jianu
Liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a demonstrat însă, ieri, că habar nu are cum stau lucrurile în propria organizație de la Motru. Acesta a declarat, marți, la Radio Infinit că este convins că, în curând, primarul liberal Jianu va avea majoritate la proiectele pe care vrea să și le impună în CL Motru, inclusiv PSD, a spus optimist Vâlceanu, urmând să voteze pentru ele. Vâlceanu a avut dreptate legat de PSD, dar nu a luat în calcul și votul PNL care se dovedește că este contrar edilului liberal, mai ales când la mijloc sunt tocmai interese comunitare.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here