La mâna Elenei Udrea!?

181

foto predo 2Oricât ar mima democraţia preşedintele-jucător Traian Băsescu, un lucru este sigur. Opoziţia încă nu acţionează unită şi este, orice s-ar zice, lipsită de experienţă. Şi destul de pripită.

Iar legătura ombilicală a preşedintelui Traian Băsescu cu partidul prezidenţial – PDL – este una incontestabilă. Zeus centrează şi tot el dă cu capul, cum s-ar spune în fotbal. Că murdăriile din fotbal nu-s cu nimic mai prejos decât cele din politichia dâmboviţeană.

Cică ar fi vrut Traian Băsescu să pună un prim ministru tehnocrat? Şi dacă-i adevărat, atunci de ce s-au opus liderii Opoziţiei – Victor Ponta şi Crin Antonescu? Din nepricepere sau din grabă ori lipsă de experienţă. Puteau foarte bine să nu cadă în aceeaşi greşeală cu PDL-ul. Să fi spus, simplu, că nu-s pregătiţi să dea un răspuns şi că se mai gândesc! Astfel, ar fi reuşit să lase PDL-ul în ofsaid! N-au făcut-o şi demonstrează amândoi că sunt cam necopţi!

Totuşi, zilele aşazisului prim ministru Emil Boc, doar un simplu aghiotant al preşedintelui Traian Băsescu, sunt numărate. Că va pica anul acesta, la Moţiunea de Cenzură a Opoziţiei din sesiunea asta, sau mai târziu, oricum se va duce. Gafele sale, de felul celei cu răspunsul dat unei reporteriţe de televiziune, că nu ştie şi că nu l-a întrebat pe şeful Delegaţiei FMI în România, Jofrey Fancks, sunt elocvente. Că gafe şi măsuri antiromâneşti şi antieconomice face oricum cu ghiotura.

Şi atunci, ce-i de făcut? La vârful PDL se vor petrece seisme în mod sigur. Iar Vasile Blaga, cel care-a condus maşina de strâns bani pentru PDL şi campaniile prezidenţiale ale lui Traian Băsescu a fost sacrificat cu cinism. Aşa cum au mai păţit-o şi ceilalţi doi membri ai troicii BVB – alias Blaga, Videanu şi Berceanu. Preşedintele-jucător s-a folosit de ei şi i-a aruncat peste bord ca pe măselele stricate. Singurul personaj ce are la dispoziţie miliarde de euro la cele două ministere mamut pe care le administrează – Dezvoltarea Regională şi Turismul – este Elena Udrea. Pohtele ce-a pohtit ea se-ndeplinesc totdeauna şi cu maximă urgenţă. Inclusiv arestările efectuate la comanda ei, aşijderea. Fătuca are trecere la Palatul din Dealul Cotrocenilor, a pus mâna pe PDL Bucureşti şi tot ce-a vrut se împlineşte. Are ea putere? Are. La relaţiile ei cu Zeus, dar şi la potenţa financiară de care dispune prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului, plus teşchereaua lui Dorin Cocoş, soţul cu acte, ce-i mai trebuie?

Ca şi Zeus, pe care-l are la mână, cinic şi atunci când râde ca un preşedinte-jucător cum îi place să-şi bată joc de un popor necăjit, şi de care-l doare-n cot, că ar fi, nici ei nu i-ar sta rău să deţină un palat. Fie el şi Palatul Victoria!

Pentru că aşa zisul prim ministru, Emil Boc, cloceşte Codul Muncii. Sau al ne-muncii, al zilierilor şi sclavilor români de pe moşiile multinaţionalelor ce activează în România. Patronatele şi sindicatele sunt nemulţumite de prevederile înrobitorului Cod al Muncii. Până la urmă se va ieşi în stradă şi Emil Boc va cădea. Prin lipsa lor de experienţă, siamezii de la cârma USL s-ar putea să fi făcut jocul PDL. Mai precis al Elenei Udrea. De care se pare că nu vom scăpa. Întâi ca prim ministru şi, apoi, ca preşedinte. Sau preşedintă!

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here