La furat de electronice, apoi după gratii

365

pag 6În urma unui apel primit în urmă cu o săptămână pe numărul 112, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată de către o minoră de 15 ani din aceeaşi localitate, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa tatălui său şi au sustras aparatură electronică şi electrocasnice, în valoare de 7.000 de lei.

De la data primirii apelului şi până în urmă cu două zile, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale au făcut numeroase cercetări şi au stabilit că responsabili pentru comiterea furtului sunt Gabriel C.F., de 19 ani, Ion C., de 18 ani, ambii din Târgu-Jiu, şi Vasile B.L., de 18 ani, din comuna Băleşti. După identificare, suspecţii au fost conduşi la sediului Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. Continuând investigaţiile în acest caz, poliţiştii au recuperat prejudiciul în proporţie de circa 90%. De asemenea, oamenii legii au dispus reţinerea celor trei suspecţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, iar marţi au fost prezentaţi cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Ultimul suspect, reţinut după un furt

Deoarece lista cu cei patru nu era completă, ultimul suspect încă era căutat de oamenii legii care nu au trebuit să facă multe eforturi deoarece tânărul a fost identificat în urma unei alte spargeri. Astfel, la începutul acestei săptămâni Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către S.P., de 36 ani, din localitate, despre faptul că în noaptea de 28 spre 29 noiembrie a.c., persoane necunoscute au profitat de faptul că lăsase o fereastră întredeschisă, au pătruns în imobil, iar de aici i-au sustras mai multe bunuri electronice şi electrocasnice în valoare de aproape 5.000 de lei. Ca urmare a cercetărilor, suspectul furtului a fost identificat ca fiind Laurenţiu T.O., de 18 ani, din municipiul Târgu-Jiu. Şi în acest caz prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 90%. Suspectul a fost mai întâi reţinut pentru 24 de ore, iar marţi a fost prezentat cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. “Instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 20 de zile şi introducerea acestuia în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperării prejudiciului”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here