La Câmpul lui Neag cu Voia Domnului, RESFINŢIREA TROIŢEI REALIZATĂ ACUM TREI ANI DE ASOCIAŢIA ‚,DRUMUL CRUCII’’ DIN RUNCU GORJULUI

624

Promovarea locală a zonelor în scop turistic, cultural şi de ce nu economic, comemorarea eroilor dispăruţi în cele două conflagraţii mondiale, precum şi la Revoluţia Română şi, nu în ultimul rând, slăvirea ostaşilor români ce au purtat lupte crâncene în munţii Gorjului, iată câteva dintre obiectivele Asociaţiei Cultural- Turistice ,,Drumul Crucii’’ din Runcu Gorjului, unde am avut recent privilegiul să particip pentru a doua oară la resfinţirea troiţei plămădită şi montată de aceştia tocmai la Câmpul lui Neag în inima Ţinutului Momârlanilor de peste munte.
Acum trei ani pe aceste locuri o mână de gorjeni au pus umărul şi au montat nu fără trudă o troiţă, care să amintească generaţiei de acum şi a celor viitoare de sacrificiile eroilor neamului românesc în cele două conflagraţii mondiale, precum şi a tuturor martirilor neamului de-a lungul vremurilor.
Demersul face parte din programul asociaţiei amintite demarat încă din anul 2005 şi definitivat în 2017 prin montarea a șapte cruci lucrate de credincioşii din zona Runcu de a ţine vie flacăra românismului în provinciile ţării şi a celebra faptele înaintaşilor noştri. Fiecare cruce are o sărbătoare religioasă fiind legată de un eveniment de peste an.
Am fost sincer impresionat de logistica de pe teren, implicarea participanţilor veniţi de pe cealaltă parte a Vâlcanului la acest proiect, precum şi de promptitudinea autorităţilor din Uricani şi a celor religioase la slujba de resfinţire a troiţei şi a foişorului.
Însuşi primarul Oraşului Uricani, prezent la manifestare, a avut cuvinte de laudă la adresa gorjenilor implicaţi în generosul proiect al Asociaţiei „Drumul Crucii” din Runcu Gorjului.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here