Khraibani solicită rambursarea cheltuielilor electorale

526

Peste 700 de competitori electorali participanţi la alegerilor locale din ziua de 5 iunie a.c. au depus la Autoritatea Electorală Permanentă până la termenul limită de 6 iulie cereri pentru rambursarea unor cheltuieli electorale.

Pe aceste liste cu solicitanţii de rambursare a cheltuielilor, se regăseşte şi medicul Camelia Khraibani, candidat independent, însă perdant la Primăria municipiului Motru. Aceasta ocupă în prezent funcţia de deputat în Parlamentul României fiind susţinută în acest post pentru legislatura 2012-2016 de către Partidul Social Democrat, formaţiune din care a făcut parte ani de zile până în primăvara anului curent. Conform listei publicate de AEP, Khraibani a solicitat rambursarea a 10.458,74 de lei. Aceasta nu a reuşit să obţină un rezultat îmbucurător la alegerile locale pentru Primăria Motru, care a fost adjudecată de liberalul Gigel Jianu, urmat ca număr de voturi de pesedistul Cosmin Morega, actualul viceprimar, în timp ce Camelia Khraibani a ocupat abia poziţia numărul 5 cu un număr total de 513 voturi obţinute. Un alt candidat independent însă pentru Primăria oraşului Bumbeşti-Jiu a fost Cristian Claudiu Borcan, un alt perdant al localelor din 5 iunie. Acesta a solicitat AEP rambursarea unor cheltuieli în cuantum total de 1.640,36 de lei.
În perioada următoare, AEP va analiza fiecare dosar de rambursare, ceea ce presupune verificarea tuturor documentelor justificative pentru a se stabili dacă au fost respectate plafoanele cheltuielilor electorale, sursele de finanţare şi destinaţia contribuţiilor pentru campania electorală. Conform art. 58 alin. (3) din normele metodologice de aplicare a Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, în termen de 60 de zile de la data expirării termenului de depunere a cererilor, Autoritatea Electorală Permanentă rambursează competitorilor electorali sumele plătite pentru campania electorală. Potrivit legii, termenul poate fi prelungit cu 15 zile în situaţia în care pentru verificarea legalităţii încasărilor şi a plăţilor efectuate în campania electorală sunt necesare declaraţii şi documente suplimentare faţă de cele prevăzute de legislaţia în domeniu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.