Justiţia curăţă, parţial, CSM ! – Alo, Parchetul! Alo, Parlamentul!

250

La cârma CSM rămâne pe mai departe procurorul Oana Schmidt Hăineală, cea îndelung contestată. Tot ea a ţinut pe loc şi alegerea vicepreşedintelui CSM, izbutită abia ieri. Cum tot din pricina acestei băsiste nu s-au luat măsuri la timp pentru revocarea judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Dănileţ.

Celor doi le-a venit rândul să fie luaţi în discuţie şi votaţi sub presiunea grevelor din mai toate instanţele de judecată din ţară. Într-o declaraţie, fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, vicepreşedinte al PNL, referindu-se la cele petrecute ieri cu instanţele aflate în grevă a spus: „Protestele unor instanţe sunt o reacţie normală la ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp.”
Şi n-a fost numai presiunea blocării mai multor judecătorii din ţară, ci şi ameninţarea Asociaţiei Magistraţilor din România cu întreruperea activităţii instanţelor pe termen lung. Şi, culmea tupeului, nu doar judecătorul Cristi Dănileţ contestă legalitatea revocării sale, ci şi „unsul lui Dumnezeu-Băsescu”, preşedintele CSM impus de locatarul ilegal din Palatul Cotrocenilor, numita Oana Schmidt Hăineală pretinde că revocările sau mai precis revocaţii au dreptul la a contesta această măsură legală.
Una peste alta, este pentru prima dată când membri ai CSM sunt revocaţi din funcţia deţinută în Consiliu, ca urmare a solicitărilor vehemente transmise de adunările generale ale judecătorilor din ţară. Adică exact a acelora care-i votaseră.
Între timp, unul dintre judecători a vorbit despre ieşirile în mass-media cu tot felul de declaraţii ale preşedintelui CSM, în vară, în preajma şi după referendumul din 29 iulie, declaraţii şi comunicate aberante. Care nu fuseseră dezbătute în plenul CSM, fiind făcute în nume personal spre impresionarea şi derutarea celor care mai credeau în CSM. La alegerea preşedintelui CSM, supervizată de cetăţeanul ce ocupă ilegal Palatul din Dealul Cotrocenilor, s-a produs doar o rocadă Alina Ghica-Oana Schmidt Hăineală. Întâmplarea face ca un telefon mobil al uneia dintre ele să fi fost predat instituţiei şi redistribuit unui şofer. Mare i-a fost uimirea acestuia când, căutând printre multele mesaje, adică SMS-uri, dintre cele două bune amice în rele a găsit cuvinte grosiere. Alina Ghica şi Oana Schmidt Hăineală îşi catalogau colegii din CSM drept: dobitoci, cretini, patrupezi, porci, idioţi şi, în cel mai bun caz, nesimţiţi!
Vă daţi seama ce calităţi umane şi intelectuale au cele două sinistre personaje – ambele agreate de Traian Băsescu! – dacă se exprimau în asemenea hal. Cât despre „profesionalismul” Oanei Schmidt Hăineală ca procuror, se cunoaşte că a pedepsit un om nevinovat. Încât, la vremea când România va avea şi un Parchet General în care peştele să nu „se-mpută de la cap!” am putea avea o Justiţie curată. Şi numai atunci se va putea suna cu apelurile: „Alo! Parchetul” ori „Alo!, Parlamentul”.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here