Jumătate dintre salariații ELCFU Motru cer CEO salarizare corespunzătoare pentru lucrătorii din transportul feroviar de cărbune

1951

• Mecanicul de locomotivă din ELCFU, salarizat ca și excavatoristul
• Șeful de Birou la ELCFU, cu salariu sub al celui care prestează aceeași muncă la orice unitate CEO
• Ierarhizarea incorectă a salariilor pentru ELCFU
• Dozatoarele de apă lipsesc cu desăvârșire de pe cabinele de acari
• La ELCFU, cel mai mic nivel de salarizare din CEO
• Revizorul de ace, acarul și manevrantul, toți cu minim pe economie

S-au strâns 270 de semnături de la salariații ELCFU Motru, care sunt în număr de 490 la nivelul unității, de către Sindicatul Salariaților ELCFU, organizație care susține doleanța angajaților în cauză, în fața conducerii companiei. Lucrătorii sunt nemulțumiți de nivelul scăzut de salarizare de la această structură și cer o ierarhizare corespunzătoare a veniturilor pentru salariații care lucrează în sistemul de transport cărbune pe calea ferată. În acest sens s-au transmis mai multe adrese conducerii companiei, ultima pe 26 iunie, în care se reamintește administrației că a promis o salarizare egală în toate subunitățile CE Oltenia.

Începând din 1 iulie, contractele CEO impun o livrare de cărbune lunară de 1.200.000 de tone de cărbune. Acum se livrează în jur de 2000 de tone de cărbune pe zi, asta însemnând o medie de 350.000 tone de cărbune lunar.
Cererea de cărbune de luna viitoare pune presiune pe salariații ELCFU care ar trebui să transporte zilnic, numai din Motru, 10-12 navete de cărbune pe zi, în condițiile în care în prezent se transportă la jumătate.
Salariații ELCFU sunt numărul din normativ și le-ar fi imposibil să transporte, cu actualele efective, această mare cantitate de cărbune. Dacă se mai pun la socoteală și salariile foarte mici, lipsurile cu care se confruntă personalul din ELCFU, dar și lipsa de optimism a angajaților, situația este destul de gri în rândul acestei categorii de personal din CEO.
Pe acești oameni se va trage grav, în doar câteva zile, astfel că sindicatul condus de Marian Pescaru a decis să reamintească administrației că trebuie să intervină și să echilibreze situația și la ELCFU.
,,Este un avertisment tras la adresa noii conduceri, știm că situația se cunoște la vârful companiei, motiv pentru care, prin acest demers vrem doar să tragem un semnal de alarmă înaintea negocierilor pentru restul de bani rămași în vistieria CEO. Este vorba despre economia la fondul de salarii, o parte fiind necesar să ajungă și la salariații ELCFU”, a declarat liderul de sindicat de la ELCFU Motru.
Pescaru este de părere că restul acesta de bani, se vehiculează suma de 700 de lei per salariat, să ajungă la beneficiari pentru zilele lucrate de luni până vineri la ora 24. Acesta cere să nu mai fie opriți bani pentru zilele de weekend.
Adresa sindicatului a fost direcționată către directorii Burlan, Tatomir, Iacob și către șeful de la Protecția Muncii a CEO.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here