Magistraţii Tribunalului Gorj sunt acuzaţi de un cetăţean din Târgu-Jiu, care are un proces de partaj aflat pe rolul instanţei de şapte ani de zile, de incorectitudine, de erori repetate şi de faptul că îi tărăgănează procesul. Pârâtul nemulţumit a încercat de altfel să strămute procesul la o altă instanţă dar şi în acest caz s-a lovit de refuzul judecătorilor.
Împotriva judecătorului Elena Popescu, de la Secţia Civilă, cetăţeanul a făcut şi un memoriu pe care l-a adresat superiorilor săi de la Tribunalul Gorj. Omul a mers până acolo încât să ceară şi recuzarea magistratului, prin apărătorul său.
Marius Pârvulescu, domiciliază în Târgu-Jiu şi se luptă să îşi facă dreptate în instanţă din 2004. Omul se judecă într-un proces de partaj, cu fraţii săi, după decesul tatălui acestuia, Victor A. Pârvulescu. Procesul, simplu la prima vedere, s-a complicat în cei 7 ani de nenumărate ori şi asta şi din cauza magistraţilor de la Tribunalul Gorj, susţine reclamantul, care ar fi dat dovadă de incorectitudine şi rea-credinţă în judecarea cauzei. “Judecătorii apelează la expertize peste expertize, unii le iau în considerare în mod corect, dar alţii au dovedit că sunt corupţi şi nu le-au luat în considerare cum a fost cazul judecătoarei Dorina Ivăniş care a şi numit-o expertă pe Maria Muja”, a declarat Marius Pârvulescu. Acesta i-a făcut de altfel plângere şi expertei Maria Muja din Târgu-Jiu, pe motiv că ea ar fi fost mituită de fratele său vitreg, Mircea Pârvulescu, pentru a-l favoriza pe cel din urmă, la proces. Muja a fost salvată pe ultima sută de metri că de judecătoarea Anişoara Bucică, de la Tribunalul Gorj, acelaşi magistrat care nu a fost de acord cu respingerea memoriului făcut pentru judecătoarea Popescu Elena, la cererea lui Marius Pârvulescu.
Mărul discordiei
Obiectul partajului îl reprezintă: o casă care se află în comuna Săcelu, mai multe parcele de teren, suprafaţa fiind în jur de 7 hectare, pădure, un apartament în Târgu-Jiu şi sume importante de bani, aflaţi încă la mai multe bănci. Patru fraţi se luptă pentru averea tatălui defunct, în condiţiile în care acesta ar fi lăsat un testament olograf. Din păcate, spune Marius Pârvulescu, testamentul a fost spart de fratele său Victor, care deţine deja o vilă la Săcelu, construită de ambii părinţi, dar care ar vrea şi o parte financiară din apartamentul fratelui, dar şi împărţirea banilor deţinuţi de părintele său. Victor nu ar ţine seama că jumătate din apartamentul lui Marius Pârvulescu ar fi fost lăsat de defunct nepoatei, Elena Angelica. Fraţii Pârvulescu Mircea, colonel în rezervă, şi Victor, de profesie inginer auto, ar vrea inclusiv cavoul familiei situat în Cimitirul Săcelu, fără să ţină cont de drepturile celorlalţi fraţi, susţine mijlociul Marius Pârvulescu.
Dreptate cu orice costuri
Reclamantul este pregătit să meargă până în pânzele albe ca să îşi facă dreptate deşi susţine că i s-au pus piedici, în acest demers, chiar de cei care trebuiau să scoată la iveală corectitudinea, adică judecătorii. “Judecătoarea Elena Popescu nu respectă decizia Curţii de Apel Craiova, care mi-a dat câştig de cauză, mai mult timp de un an de zile în acest proces nu s-a făcut mai nimic, decât o expertiză de către ing. expert Petre Romanos, cu care toate părţile au fost de acord, inclusiv instanţa. Magistrata susţine chiar în încheierea de şedinţă, în mod eronat, că eu nu aş fi fost de acord cu această expertiză, deşi Mircea Pârvulescu şi Victor Pârvulescu nu a fost de acord cu ea. Pe ei îi interesează nu legalitatea expertizei, care a fost corectă, ci interesul bănesc”, a declarat Marius Pârvulescu.
Anamaria Stoica