Jucătorii Energiei, risipiți în Liga Națională

221

Meciul din Europe Cup pare să fie cântecul de lebădă al unei formații care în sezonul trecut reușea să fie pe podiumul a două competiții, Liga Națională de Baschet Masculin și EuroChallenge.
După ce doi jucători au părăsit echipa cu mai mult timp în urmă, fiind vorba aici de Radosavljevic și Lamont Mack, iar alți doi nu au mai făcut deplasarea în Ucraina, Eziukwu și Guțoaia, de la sfârșitul acestei săptămâni există riscul ca vestiarul să fie aproape complet eliberat de cei care au format echipa la începutul sezonului.
Guțoaia și-a găsit deja o nouă echipă, de ieri dimineață el fiind component al echipei din Cluj, U BT Cluj Napoca. Fosta extremă a gorjenilor spune că a ales Clujul pentru posibilitatea de a face performanță și că regretă despărțirea de Energia: „Am venit la Cluj cu gândul de a face performanţă, U-Banca Transilvania este o echipă care, prin brandul şi tradiţia ei, se gândeşte numai la performanţă. Acesta este principalul meu obiectiv, de a face performanţă la Cluj, de a ajunge pe cele mai înalte trepte ale campionatului, ale Cupei României. Am rămas într-o relaţie bună cu cei de la Energia, cu staff-ul, cu antrenorii, jucătorii şi fanii. Este o circumstanţă care nu ţine de noi, una care ne-a fost nefavorabilă. Sper să se rezolve cât mai repede situaţia la Târgu-Jiu. Din punct de vedere profesional am avut o relaţie extraordinară, am reuşit o treabă extraordinară. Îmi pare rău ca nu am reuşit să ne ducem treaba până la capăt”, a declarat Guțoaia pentru site-ul grupării ardelene.
Porter Troupe se va despărți și el de Energia și se pare că va ajunge, în sfârșit, la o echipă care l-a curtat în mai multe rânduri, Steaua. Nici Diggs nu va mai rămâne la Energia, el urmând a trece foarte curând, după toate probabilitățile, în tabăra celor de la BCM U Pitești, în vreme ce Horne nu pare nici el dispus de a mai continua la Energia în situația de față.
Singurul stranier care va continua la Energia este lituanianul Raimundas, jucător venit cu doar câteva zile înainte de declanșarea dezastrului, acesta neputând părăsi acum corabia, deoarece el încă nu are nicio restanță. Foarte probabil, și dintre jucătorii români vor mai fi plecări situația lui Dragoș Andrei fiind, din câte se pare, cea mai delicată, jucătorul având și un salariu destul de mare, deloc în concordanță cu evoluțiile sale de până acum. Aktaș, Șanta sau Mihuți sunt jucători care vor trebui să ia și ei o decizie rapidă, înainte de a se închide fereastra de transferări din campionatul intern.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here