Jocurile aburitului guvernator BĂSELU

593

Traian Băsescu nu are nicio lăscaie în comun cu vremurile românilor şi păstrate fruntariilor sfinte ale României. Trădându-ne acest aburit guvernator se dovedeşte străin de interesele patriei române şi de psalmicele testamente cristate în război de moşii şi strămoşii noştri.

Cu gândul la pişicherul lătrău Traian Băsescu, caligrafiez chemarea scriitorului patriot Alecu Russo: „Astupaţi-vă urechile la glasul falşilor patrioţi. Astfel ţara va fi scăpată de tradători şi călăi.” România este la răscruce: ne devorează câinii la propriu şi la figurat, multiplicăm tagma regilor şi analfabeţilor, a celor care urăsc scrisul şi cartea, binele şi frumosul.
Americanii urlă, fără perdea, că România este cea mai săracă ţară din Europa. Suntem batjocura politicienilor înbuibaţi şi a talk-show-urilor de pretutindeni.
Am fost terorizaţi mediatic zile la rând în legătură cu pasiunile feluriţilor regi şi împăraţi ţigani, romi din România(cum pare că ar fi mai potrivit să se numească ţara noastră, România), cetăţeni români au respirat un pic de nădejde refrişindu-se sufleteşte când „bravul” lor guvernator, un neica nimeni, Traian Băsescu, după ce a „onorat” cum se cuvine a validat, adică, cu titlul său de guvernator titlul de rege, la privilegiul lui Florin Cioabă, după ce, adică, era cât pe ce să credem că e gata să abandoneze instituţia preşedinţiei în favoarea monarhiei, fie şi ţigănească, judecătorul nostru „brav” guvernator s-a dus în Slovacia şi de acolo a dat în vileag că România nu va accepta niciodată drepturi colective pentru vreo minoritate. Rostita formulare avea darul să ne rememoreze că a mai bălmăjit ceva asemănător şi cu alte ocazii-nu despre drepturile monarhiilor ţigăneşti, ci despre pretenţiile iredentiste ale unor maghiari şovini din Transilvania.
Opinez că prestaţiile de ultimă vreme ale guvernatorului BĂSELU merită un pic de atenţie – nu pentru că am observat că dacă „sondorii” de păreri şi opţiuni ale românilor nu au greşit „au crescut acţiunile” aburitului „tătuc”, ci pentru că implicaţiile şi consecinţele sunt cu mult mai grave decât par. Acţiunile motolitului vaporean s–au amplificat duce ce, în celebrul său tricou albastru , a afirmat că nu le vor tolera unor oficiali unguri şovini şi iredentişti să–şi mai facă de cap prin taberele de vară din Transilvania. Unii chiar au şi aplaudat aburitul când a zis că, având chef să bea o bere, a plecat să găsească undeva nişte oameni care sărbătoresc oarece–doar–doar i–ar da şi lui o halbă de bere. A plecat căpcăunul la ciugulit! Mare este îngăduinţa şi nerozia electoralului român – statistic vorbind! Sentimentul meu este că imensa majoritate nu pricepe mai nimic din ticăloasa jmecherie a lui Tokes Laszlo, care a cerut la una din taberele de vară a duşmanilor României, dar aflată în desfăşurare în inima patriei românilor ca Ungaria să-şi exercite “protectoratul” asupra Transilvaniei. Nici măcar “un pahar de bere leşinată” vaporeanu (cu brevet parafat în văzul lumii) nu a dat un răspuns ferm şi corect, tranşant şi fără aburite menajamente. Dar aburitul guvernator BĂSELU n-a făcut-o-drept pentru care oficialităţile de la Budapesta l-au trădat cu neasemuită indiferenţă. Aşa după cum n-au răspund nici la declaraţia sa din Slovacia, formulată în termeni generali şi echivoci, care nu obligă nicio cancelarie să răspundă.
Aşa că aburitul guvernator BĂSELU un fel de Popey Marinarul, un fel de bufon politic ori popa prostul, pe care nu dă nimeni doi bani decât o parte neglijabilă a electoratului român ce stă alături de BULĂ-Boc, Nuţa din Plescoi şi alţi lătrăi. De altfel, ce putea să-i răspundă aburitul guvernator episcopului Tokes?! Încălcând flagrant Constituţia, marinarul a declarat public că îl va spijini pe ticălosul popă să devină europarlamentar, amestecându-se direct şi impardonabil în campania electorală. Nu degeaba, se înţelege: urma ca maghiarimea din România să o voteze tot pentru Parlamentul UE, pe fiica sa, aroganta EBA! De fapt ce putea Zeus-BĂSE să-i răspundă lui Viktor Orban, prin-ministrul Ungariei, de vreme ce acesta s-a adresat public maghiarimii din Transilvania-un cras şi infan exemplu de amestec politic fraudulos în treburile interne ale ţării, cerându-i să boicoteze referendumul pentru demiterea insuportabilului circar Traian Băsescu, individul care confundă România cu idioatele lui jocuri.
Este evident că jocurile lui BĂSELU pentru a-şi asigura voturile maghiarilor din Transilvania, cu aportul partidelor extremiste şi iredentiste din Ungaria, put a trădare de ţară. Este pilduitoare chemarea testamentară a lui Gheorghe Magheru: „Nu fiţi răi şi nerecunoscători către muma noastră patrie; întindeţi-i o mână de scăpare, căci cel ce nu recunoaşte pe muma-sa şi se îndepărtează de la sânul ei, acel nenorocit va fi şi chinuit va fi sufletul lui.”
Ignorând istoria şi nesocotindu-i filosofia, prădalnicul Traian Băsescu face mereu declaraţii menite să-i sporească bunăvoinţa părţii populaţiei României care nu pricepe o iotă nici din politică, nici din economie, nici din justiţie, nici din civism ori deontologie. Fariseul guvernator a declarat că nu se duce la ONU pentru că vrea să cruţe bugetul României de cheltuielile călătoriei. Şi au fost destui blegi care să creadă că acesta ar fi fost şi motivul real! Nu, motivul este cu totul altul: dacă s-ar duce la ONU, vaporeanul s-ar trezi că toţi şefii de stat cât de cât importanţi i-ar întoarce spatele şi i-ar nesocoti hă-hă-itul schizoid. Onu şi Consiliul de Securitate au de dezbătut o problemă nodală: Siria.
Lumea nu are timp să asculte cum behăie un bleg aiurit. Ce poate spune acest stupid marinar, individul care a spus lumii că a autorizat aducerea lui Omar Haysan dintr-o altă ţară “printr-o operaţiune neautorizată”?! Şi ăsta n-ar fi decât un motiv: dar liderii politici din UE s-au lămurit în legătură cu aburitul BĂSE, după cacealmaua pe care le-a tras-o anul trecut, când a minţit că demiterea preşedintelui n-a fost autorizată de Constituţia României aşa că se feresc de el ca dracul de tămâie, îl evită ca pe-o baltă care pute.
E posibil, totuşi, ca unui om de stat să i se ierte multe declaraţii publice de către poporul său, dacă îi sunt de folos. Zeus-BĂSELU este, însă un model de catastrofală incapacitate de politică externă: eşecul proiectului gazoductului Nabucco dovedeşte cât de găunos este acest specimen detestabil.
Guvernatorul BĂSELU a fost singurul „şef de stat” din zonă care s-a încăpăţânat şi a catadicsit să nu ia în seamă cealaltă variantă, aceea care prin Grecia, Bulgaria şi Ungaria, va aduce gazul în Italia. Şi a mai avut neruşinarea să-l ridiculizeze pe Victor Ponta pentru că s-a dus în ţările din zona Caspicii pentru a încerca să găsească o soluţie. Ca electoratul român nu realizează şi nu-l „amendează” pe aburitul matroz, batjocoritor de ţară, asta nu mă miră. Acest farsor dacă ar putea să mai candideze la preşedinţie, tot ar „scoate” vreo 30%. Împreună cu gaşca ce-l înconjoară, Traian Băsescu a adus numai rău României şi poporului ei.
Prof.univ.dr.Grigore Drondoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here