Jandarmii gorjeni, la bilanţ

508

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj şi-a prezentat ieri bilanţul activităţii pe 2014, în cadrul unei şedinţe ce s-a desfăşurat în sala de festivităţi a unităţii. La eveniment a participat personalul Jandarmeriei Gorj, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Printre cei prezenţi s-au numărat colonel dr. Robert Vîţă – adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, Alin Vasile Văcaru, prefectul judeţului Gorj, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Florin Cârciumaru, primarul municipiul Târgu-Jiu, precum şi reprezentanţii instituţiilor publice şi militare din judeţul Gorj care colaborează/cooperează cu jandarmii gorjeni şi primarii localităţilor unde funcţionează structurile dislocate. Activitatea a presupus evaluarea tuturor domeniilor de activitate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, rezultatele obţinute în decursul anului 2014, fiind prezentate şi principalele direcţii de acţiune pentru anul 2015.
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj asigură paza şi protecţia instituţională la 22 obiective din zona de competenţă, din care 17 obiective de importanţă deosebită pentru activitatea statului, două obiective aparţinând M.A.I. iar trei Jandarmeriei Române. În cursul anului 2014, structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat un număr de 479 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunări cu public numeros, după cum urmează: 85 manifestări cultural-artistice, religioase, comemorative, 116 manifestări sportive, 14 manifestări de protest, 4 vizite oficiale, 19 adunări publice cu caracter electoral şi 241 misiuni pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a alegerilor pentru Parlamentul European şi prezidenţiale. La nivelul inspectoratului au fost constituite un număr de 2320 rezerve şi patrule de intervenţie care au desfăşurat activităţi specifice pe raza localităţilor din zona de responsabilitate.

DSC_0109Sute de misiuni în 2014
În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, jandarmii gorjeni au acţionat în sistem integrat pe raza judeţului, fiind executate 2723 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat (668 misiuni în zonele montane Runcu şi Rânca, 1282 misiuni în mediul urban, 749 misiuni în mediul rural, 24 misiuni în zona instituţiilor de învăţământ. De asemenea, în baza planurilor de cooperare/colaborare încheiate între inspectorat şi alte instituţii, au fost executate 651 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională. Toate acţiunile desfăşurate s-au concretizat în constatarea a 135 fapte de natură penală, dintre care 56 constatate de jandarmi şi 79 în cooperare cu poliţia, şi aplicarea a 1105 sancţiuni contravenţionale; totodată, au fost puse în executare un număr de 826 mandate de aducere la solicitarea instanţelor de judecată. Tot în cursul anului 2014, au fost organizate şi s-au executat un număr de 431 transporturi de valori, 100 transporturi de produse cu caracter special şi 507 transporturi de corespondenţă clasificată.
Roxana Lupu

1 COMENTARIU

  1. ce cauta vacarul satului intre oameni ca lumea?parca era in concediu medical sau a venit sa mai inspecteze terenul de tenis?rar ne este dat sa vedem un asa specimen lipsit de cultura ,civilizatie ,educatie.oare lui nu-i este jena de situatia in care se gaseste in societate ,sau nu constientizeaza garaghioslacul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here