Jandarmeria Gorj și-a prezentat bilanțul

716

În prezența reprezentanților autorităților locale și județene și a directorului Direcției Logistică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Robert Constantin Matei, inspectorul șef al IJJ Gorj, Eugen Țambrea, a prezentat, vineri, bilanțul activităţilor desfăşurate de către angajații instituției în anul 2017. Ședința a avut loc la sediul Prefecturii Gorj, în Sala Maură. La eveniment au fost prezenţi şi peste 50 de jandarmi gorjeni, din toate structurile unității.
Activitatea a debutat cu intonarea Imnului Național al României. După ce a prezentat sinteza cu rezultatele obținute anul trecut, la final, Eugen Țambrea a vorbit despre principalele acțiuni planificate pentru 2018: ,,Efortul prioritar al structurilor unității a fost concentrat pentru realizarea obiectivului fundamental al instituției și anume, apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private.
Ca obiectiv imperativ, noi trebuie să oferim societății garanția legalității, corectitudinii și imparțialității, clădite pe o cultură civică validă și profesională corectă, cu respectarea valorilor morale, conștienți fiind că cetățenii așteaptă un comportament obiectiv, echidistant, profesionist și competent din partea noastră.
Prin valorile profesiei-ținută, organizare, disciplină, temeritate și inițiativă, vom reprezenta permanent un punct de echilibru între cetățeni și instituțiile statului, derulându-ne activitatea în interesul comunității, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică”.
Anul trecut, jandarmii gorjeni au participat la 270 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunări cu public numeros, dintre care 110 la manifestări cultural-artistice, religioase, comemorative, 28 la manifestări sportive, 23 la proteste, o misiune pe timpul unei vizite oficiale, 88 misiuni pe timpul desfășurării alegerilor locale parțiale și 20 pe timpul desfășurării examenelor organizate de Inspectoratul Școlar Gorj.
„Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj a asigurat paza şi protecţia instituţională la 22 obiective date în competenţă, din care 17 obiective stabilite prin Hotărâre de Guvern, două obiective aparţinând M.A.I. şi trei obiective aparţinând Jandarmeriei Române.
Pentru menținerea ordinii interioare la sălile de judecată au fost folosiți un număr de peste 1300 de jandarmi.
Au fost organizate şi s-au executat un număr de 308 transporturi de valori, 106 transporturi de produse cu caracter special şi 553 transporturi de corespondenţă clasificată, împreună cu Direcția Județeană de Informații Gorj.
Paza, protecția, supravegherea și intervenția pe traseul conductelor petroliere, administrate de SC Conpet SA s-a realizat pe lungimea celor peste 180 kilometri de conducte, nefiind înregistrate sustrageri de produse petroliere din conducte”, se precizează într-un comunicat de presă al IJJ Gorj.
Potrivit situației prezentate, în ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, jandarmii au executat peste 4000 de misiuni, fiind constituite peste 10.000 de patrule mixte, jandarm-polițist, pe raza judeţului Gorj: 1092 misiuni în zonele montane Runcu, Tismana și Rânca, 2161 în mediul urban, 711 în mediul rural, dar și alte misiuni.
„Au fost constatate în mod independent de către efectivele de jandarmi un număr de 86 fapte de natură penală cu 67 autori şi s-a contribuit la constatarea a 145 fapte de natură penală comise de 150 autori pe timpul misiunilor executate în sistem integrat cu poliția, aplicarea a 1699 sancţiuni contravenţionale în valoare de 286.400 lei, fiind executate un număr de 940 mandate de aducere la solicitarea instanțelor de judecată din țară, nefiind înregistrate probleme pe linia îndeplinirii acestei misiuni.
În scopul prevenirii faptelor antisociale au fost desfășurate un număr de peste 600 activități preventive, atât de către efectivele proprii, cât și în colaborare cu instituțiile cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie și în societate, fiind distribuite peste 5000 de materiale informative”, se mai precizează în comunicatul de presă.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here