Jaguarul furat și abandonat la Târgu-Jiu a adus anchetatorii pe urmele hoților! Trei percheziții domiciliare în Gorj, cinci suspecți

13400

Poliţiştii bucureşteni au făcut, joi, trei percheziţii domiciliare în judeţul Gorj, într-un dosar în care cinci persoane sunt suspectate de furtul şi vânzarea ilicită a şase autoturisme de lux, informează DGPMB. Perchezițiile au loc la nici trei luni după ce Gorjeanul a anunțat poliția că pe o stradă din Târgu-Jiu se afla abandonat, de câteva zile, un Jaguar F-Type, cu un geam spart. S-a dovedit că mașina fusese furată din București, proprietarul venind în municipiu și recuperându-și mașina. Anchetatorii din Capitală au venit atunci la Târgu-Jiu să investigheze cauza, iar, ieri, anchetatorii au făcut cel mai important pas.

Poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule investighează, potrivit DGPMB, cinci persoane, dintre care un cetăţean străin, pentru sustragere de autoturisme de lux, acuzaţiile formulate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 fiind furt calificat, tăinuire, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, prejudiciul cauzat fiind estimat la 250.000 de euro, conform anchetatorilor. Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Gorj, iar în timpul acţiunii de joi au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciunea că provin din infracţiuni şi au fost recuperate patru autoturisme şi predate persoanelor în drept.Au fost conduse la audieri două persoane, alte două sunt arestate în alte cauze similare pe teritoriul spaţiului intracomunitar, iar faţă de cea de-a cincea persoană a fost dispusă deja măsura controlului judiciar.Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tăinuire, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, precizează DGPMB.

Anchetă și la Gorj
De altfel, de la jumătatea lunii noiembrie, polițiștii de la Investigații Criminale ai IPJ Gorj investigau cazul unei mașini furate din Capitală, ce a fost abandonată pe o stradă din Târgu-Jiu, cu un geam spart. Vecinii de la blocul în cauză au sesizat Gorjeanul, apoi poliția, după ce au văzut că mașina respectivă, cu numere de București, a fost parcată pe trotuar pe strada Minerilor, având geamul din stânga spart, în autoturismul scump intrând apă de la precipitațiile căzute în acele zile. Polițiștii s-au alertat rapid, după ce au verificat baza de date și au constatat că mașina era declarată furată, s-au deplasat la fața locului, au luat probe și au anunțat proprietarul că mașina sa a fost găsită. Omul a intrat imediat după în posesia autoturismului, relata pe 21 noiembrie Gorjeanul, mulțumind organelor de anchetă și cetățenilor pentru vigilența de care au dat dovadă.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here