Jaf la o casă de pariuri din Târgu-Jiu și urmărire ca-n filme

1923

Trei bărbați care purtau cagule pe față au intrat, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01.00, într-o casă de pariuri de pe strada 1 Decembrie 1918, din Târgu-Jiu şi au furat aproximativ 16.000 de lei dintr-un seif pe care l-ar fi spart cu un baros. Autorii, trei bărbați din Petroșani, au fost prinși la scurt timp după comiterea faptei. Aceștia au reușit să intre în interiorul agenției după ce ar fi spart geamurile cu același obiect cu care au deschis seiful în care se aflau banii din încasări. Ghinionul infractorilor a fost că în zona în care se află casa de pariuri locuiește un polițist.
Bărbatul aflat în timpul liber le-a oferit detalii importante colegilor săi. Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică din Târgu-Jiu au reușit să-i prindă după o urmărire de câteva minute, în curtea unui localnic. ,,La data de 13 iunie, un polițist aflat în timpul liber din cadrul Poliției municipiului Târgu-Jiu, auzind zgomot de geamuri sparte, urmat de sunetul unei alarme și observând că, în parcarea de reședință de pe strada Oltețului, trei persoane, care purtau cagule și glugi pe cap, alergau către un autoturism, de culoare neagră, și-a anunțat colegii, împreună cu care a pornit la prinderea în flagrant delict a celor în cauză. La scurt timp după sesizare, polițistul care a observat săvârșirea faptei și polițiștii de investigații criminale au identificat atât autoturismul, cât și pe cei trei ocupanți, în persoana a trei tineri de 26, 27 și 34 de ani, din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, bănuiți de săvârșirea infracțiunii, care au fost conduși la sediul Poliției municipiului Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.
Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că cele trei persoane ar fi spart geamul ușii de acces într-o casă de pariuri, de pe strada 1 Decembrie 1918, de unde ar fi sustras 16.000 de lei, prin folosirea a două obiecte contondente, pe care polițiștii le-au identificat în autoturismul cu care cei trei au părăsit locul faptei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Potrivit unor surse judiciare, în momentul în care au observat că polițiștii se află pe urmele lor, autorii au abandonat mașina, au aruncat banii sub un autoturism, iar unul dintre ei a intrat în curtea unui fost magistrat, unde a fost imobilizat de polițiști.

Cine este polițistul, aflat în timpul liber, care a ajutat la prinderea hoților ce au spart o casă de pariuri din Târgu-Jiu
Poliţistul aflat în timpul liber, care a ajutat la prinderea autorilor jafului petrecut la o casă de pariuri din Târgu-Jiu, este agentul șef adjunct Valentin Oproiu, în vârstă de 39 de ani. Acesta i-a văzut pe fereastră pe cei trei bărbați care aveau cagule pe față și le-a oferit detalii despre aceștia și despre mașina cu care au fugit colegilor Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu.
,,Agentul șef adjunct Oproiu Valentin, în vârstă de 39 de ani, este polițistul care, aflându-se în timpul liber, a contribuit la prinderea celor trei persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Polițistul își desfășoară activitatea în cadrul Poliției municipiului Târgu Jiu – Biroul de Ordine Publică”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Declarație de dragoste la Poliție
Iubita unuia dintre cei trei tineri auzați că, în noaptea de miercuri spre joi, au spart o casă de pariuri din Târgu-Jiu și ar fi furat 16.000 de lei din seif, l-a sărutat, ieri, în momentul în care a ieșit din sediul Poliției municipiului Târgu-Jiu. Mai mult, femeia i-a transmis: ,,te iubesc, iubire!”.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here