„Istoria evreilor. Holocaustul”, o nouă disciplină școlară pentru liceeni

1361

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, o propunere legislativă care prevede introducerea unei noi discipline şcolare – „Istoria Evreilor. Holocaustul” – în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional, începând cu anul școlar 2023 – 2024.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, precum şi a Legii nr.174/2019 privind înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România. Intervențiile legislative vizează introducerea disciplinei şcolare „Istoria Evreilor. Holocaustul” în planurile-cadru ale învățământului liceal şi profesional, parte a trunchiului comun, respectiv instituirea şi acordarea premiului Muzeului Național de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.
„Planurile-cadru ale învățământului liceal și profesional includ «Istoria evreilor. Holocaustul» ca disciplină școlară, parte a trunchiului comun. Programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru disciplina «Istoria Evreilor. Holocaustul» se elaborează de către Ministerul Educației, în colaborare cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel» și membrii Consiliului de onoare prevăzut la art. 6 alin. (1) din Legea nr. 174/2019 privind înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 820 din 9 octombrie 2019, și se aprobă prin ordin al ministrului educației. Cadrele didactice care predau disciplina «Istoria Evreilor. Holocaustul» au dreptul la pregătire și perfecționare, în țară sau în străinătate”, se arată în proiectul adoptat. Proiectul de lege urmează să fie supus aprobării de Senat.
R.L.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here