IPJ Gorj a lansat campania ,,10 pentru siguranță”

582

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a lansat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, Campania ,,10 pentru siguranță”, care a debutat oficial, sâmbătă, și care este destinată creșterii gradului de siguranță în școli. Campania este iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne și se va derula timp de două săptămâni, perioadă în care vor fi intensificate acțiunile de informare a elevilor, părinților și cadrelor didactice. ,,La nivelul județului Gorj va fi derulată, timp de două săptămâni, campania de informare pentru prevenirea și reducerea infracţionalităţii în unităţile de învăţământ, iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, sub sloganul ,,10 pentru siguranță’’. Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a lansat campania ,,10 pentru siguranță’’, alături de Instituția Prefectului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul Școlar și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog pentru a veni în sprijinul elevilor, părinților acestora și cadrelor didactice, în vederea asigurării unui climat sigur și optim de dezvoltare pentru toți copiii”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Sâmbătă, oamenii legii au desfăşurat activităţi de informare a părinţilor şi cetăţenilor cu privire la siguranţa elevilor şi prevenirea implicării acestora în evenimente negative, fiind distribuite materiale cu recomandări preventive, în Piaţa Centrală din municipiul Târgu-Jiu, Piața 9 Mai, strada Victoria Pietonală și la Shopping City Târgu-Jiu.
Duminică, polițiștii au purtat discuții cu cetățenii în Târgul Auto, în Parcul şi Piaţa Centrală și în parcurile din zona cartierului 9 Mai din Târgu-Jiu. Astăzi, acțiunile vor avea loc, între orele 09.00 și 11.00, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.
,,Vor fi desfăşurate activităţi de informare a părinţilor, cadrelor didactice şi elevilor cu privire la siguranţa acestora şi prevenirea implicării în evenimente negative, vor fi distribuite materiale cu recomandări preventive, cu ocazia desfăşurării activităţilor de deschidere anoului an şcolar 2019 – 2020”, a mai declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Mâine, angajații IPJ Gorj se vor opri la Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Magheru”, Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu și la Liceul cu Program Sportiv.
Ultimele sesiuni de informare vor avea loc pe 20 septembrie, la Colegiul Teoretic Novaci și Şcoala Gimnazială Nr. 1 Novaci. Programul complet se află pe site-ul IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here