Ion Iordache, primul la Senat. „Și mie îmi pasă de Gorj”

3008

Omul de afaceri Ion Iordache va deschide lista PNL Gorj pentru Senat la alegerile de la începutul lunii decembrie. Anunțul surpriză a fost făcut, vineri, de președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu. După ce a condus ALDE Gorj, Iordache a promis sprijin PSD la alegerile locale, pentru ca apoi să schimbe rapid macazul. A trecut la PNL și are deja statut de candidat. „M-a interesat și mi-am dorit dintotdeauna să mă implic în viața publică a județului. Și mie îmi pasă de Gorj”, a afirmat Iordache, parafrazând sloganul electoral al candidatului liberal la Consiliul Județean Gorj.

Omul de afaceri Ion Iordache este influent în zona Turceni, iar PNL speră să aibă suficiente voturi pentru a obține majoritatea în Consiliul Județean Gorj.
Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a susținut, vineri, o conferință de presă, fiind însoțit de primarii PNL din Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Turceni și Novaci, de Iulian Popescu, candidatul partidului la șefia Consiliului Județean Gorj, dar și de omul de afaceri Ion Iordache.
Nimeni nu se aștepta la anunțul pe care Dan Vîlceanu urma să-l facă, și anume candidatura lui Ion Iordache.
„În urma multelor discuții pe care le-am avut cu dânsul (Ion Iordache – n.red.) în ultima perioadă, l-am convins să se alăture echipei Partidului Național Liberal și să ajute în campania pentru alegerile locale, pentru alegerea primarilor din zona de sud și din tot județul Gorj și, de asemenea, pentru președinția Consiliului Județean. De asemenea, în urma unor discuții informale pe care le-am avut cu colegii din Biroul Permanent Județean, am stabilit ca, pentru parlamentare, lista de Senat să fie deschisă de domnul Ion Iordache, iar lista de deputați de subsemnatul”, a declarat Dan Vîlceanu.

„Nu am fost niciodată în PSD”
Omul de afaceri Ion Iordache spune că și-a dorit dintotdeauna să se implice în viața publică a județului Gorj. A ajuns lider de partid la ALDE, dar nu a stat prea mult, reorientându-se spre PSD, unde a promis sprijin și voturi din zona de sud a județului. Nu s-a înțeles cu șefii PSD, fiind nemulțumit inclusiv de candidatul stabilit de partid pentru Primăria Târgu-Jiu. Imediat, primarul din Turceni, Cristina Cilibiu, care îi este rudă, și-a anunțat plecarea la PNL. Au urmat-o primarii din Drăgotești și Ionești. Într-un final, Iordache a anunțat despărțirea de PSD.
„Nu am fost niciodată în PSD. M-a interesat și mi-am dorit dintotdeauna să mă implic în viața publică a județului. Am văzut fiecare din echipele politice ale partidelor din județul Gorj, am văzut-o și pe cea de la PSD. Concluzia mea a fost că acolo sunt oameni care nici nu știu, nici nu vor și nici nu pot, și de aceea nu sunt acolo”, afirmă Iordache, completând: „Și mie îmi pasă de Gorj. Sunt însoțit de o echipă care, pot să spun, este cea mai puternică echipă administrativă pe care o are o organizație politică în județul Gorj. Avem de data aceasta în echipă și cel mai potrivit candidat pentru președinția Consiliului Județean. Domnul Iulian Popescu este un antreprenor tânăr, de succes, care a demonstrat că se poate. Avem nevoie de oameni care au demonstrat, oameni care își doresc, oameni care pot ca să conducă județul”.

Argumentele lui Vîlceanu
Ion Iordache a condus primăria din Turceni pe când era la fostul PDL. „Domnul Iordache a fost primar al orașului Turceni și a fost practic primul primar care a început să schimbe lucrurile în Turceni, devenind un oraș în care ți-e drag să mergi. Nu știu dacă știți, dar liceul din Turceni este cel mai mare din județ. Are 3.000 de elevi. Este dublu față de colegiile naționale din Târgu-Jiu ca număr de elevi. Liceul beneficiază de un proiect și, din câte cunosc, pe mandatul domnului Iordache a fost început”, a argumentat Vîlceanu susținerea pentru omul de afaceri.
Alegerile parlamentare sunt programate pentru data de 6 decembrie. Termenul limită pentru depunerea listelor de candidați este 22 octombrie.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here