Ion Călinoiu cere rapoarte săptămânale, de la managerii spitalelor

367

dobritaMiercuri şi joi, săptămâna trecută, Ion Călinoiu a luat la mână problemele sistemului sanitar, pe care Consiliul Judeţean şi autorităţile locale l-au primit în gestiune, conform prevederilor legale, ordonate de Guvernul Boc. Preşedintele Consiliului Judeţean a acceptat ideea că situaţia de criză din România şi din judeţ influenţează negativ atât confortul bolnavilor în spitale, cât şi tratamentul la patul bolnavului.

Acesta ne-a declarat: “activitatea din spitalele intrate în grija Consiliului Judeţean are un deficit de 7-8 de miliarde de lei vechi dacă Guvernul se va ţine de cuvânt să-şi plătească datoriile care au însoţit unităţile sanitare în transferul lor către autorităţile locale şi judeţene. Cred că vom rezolva parţial, dacă nu total, acest deficit, prin virări de credite în cadrul bugetului actual de care dispunem. Mă folosesc de acest prilej să solicit public de la actualii manageri soluţionarea lipsei de medicamente de primă necesitate pentru fiecare categorie de bolnavi, şi de la tot personalul limitarea risipei, a pierderilor accidentale, incluzând aici şi unele nevoi ale celor care îmbracă halatele albe.”

Cererile preşedintelui Consiliului Judeţean

Pentru Ion Călinoiu, care avea în faţă documentele Sanatoriului Tudor Vladimirescu de la Runcu, dar şi pe managerul acestei unităţi sanitare, îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere, preocuparea pentru igienizare şi reparaţii, pentru menţinerea calităţii inventarului moale, sunt importante, însă la fel de importantă este şi hrana bolnavului, ca şi atitudinea celui care acordă îngrijirile, chiar dacă personalul nu este bine plătit şi, din această cauză, se pot întâmpla multe. Călinoiu spunea: “Responsabilizăm cât putem actul managerial, dar noi nu suntem încă obişnuiţi cu ceea ce se întâmplă în spitale, motiv pentru care am solicitat rapoarte de lucru săptămânale. Avem şi priorităţi. Prima este repararea pe fondurile Consiliului Judeţean a computerului tomograf, apoi modernizarea Spitalului 700, repararea Dispensarului TBC şi a secţiei de boli infecţioase. Am cerut actualei conduceri din spitalele gorjene, traininguri cu privire la schimbarea atitudinii personalului faţă de patrimoniu şi faţă de bolnav. Am cerut disciplină şi respect şi aici mă refer la faptul că ar trebui să avem peste tot disciplină de spital privat. Mi se spune şi mie câteodată despre programul unor cabinete care intră în interferenţă cu programul de lucru din spitale. Eu cred că este momentul să nu ne mai furăm căciula.” Vineri la ora 14, preşedinţii Consiliului Judeţean şi a CJAS Gorj, împreună cu specialiştii lor s-au întâlnit pentru modificarea actelor adiţionale şi a semnării prelungirilor de contract în noua formulă de administrare a spitalelor. Când vom avea disponibile amănuntele acestei întâlniri, vom reveni cu detalii.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.