Învinși la Galați

280

Phoenix Galați nu a avut milă de ceea ce a mai rămas din Energia, trupa lui Florin Nini administrând un eșec greu echipei gorjene, scor 99-72.

Echipa de baschet a Energiei continuă să piardă și privește cu speranță la celelalte meciuri din grupa B, acolo unde se înfruntă ultimele șase clasate din Liga Națională. Gorjenii și-au făcut calculele, însă mai mult stau la mâna adversarilor și a rezultatelor pe care aceștia le vor obține în ultimele etape. “Matematic ne-ar trebui două victorii. Ne-ar fi de ajuns şi o singură victorie în condiţiile în care Piteştiul pierde un meci din cele trei rămase. Noi trebuie să câştigăm meciul cu Gaz Metan Mediaş de miercuri, ultimul meci al nostru din acest sezon pe teren propriu. Aşteptăm ca fanii să fie alături de noi şi să ne susţină”, a declarat antrenorul Claudiu Alionescu referindu-se la lupta pe care echipa o duce pentru evitarea retrogradării. Principala adversară a Energiei este în acest moment echipa din Pitești, care a renăscut după revenirea lui Șapera și care s-a impus în această rundă și în fața celor de la Dinamo: “Piteştiul are meciuri acasă cu Galaţi şi Timişoara şi afară la Mediaş unde cred că pot câştiga. Dar au şi meciuri grele, acasă cu Galaţi şi cu Timişoara, echipe care-i pot încurca. În plus, Timişoara mai are şanse matematice să meargă în play-off, aşa că eu spun că lupta este deschisă. Este adevărat şi faptul că Piteştiul de la venirea lui Şapera are o altă imagine, joacă un baschet solid, însă să vedem cum vor fi ultimele trei etape”, a mai declarat Alionescu.
Revenind la partida de la Galați, aceasta a fost una în care Energia a contat mult prea puțin în joc pentru a emite pretenții la un rezultat favorabil. Claudiu Alionescu spune chiar că a fost cel mai slab joc al echipei gorjene: “Din păcate pentru noi, a fost un meci fără istoric. Per ansamblu a fost cel mai slab meci al nostru în această fază de play-out-ul. Atitudinea jucătorilor a fost una care ne-a mulţumit, însă rotaţia noastră foarte scurtă plus oboseala şi-au spus cuvântul. Galaţiul a arătat ca o echipă de play-off, au etalat un joc solid pe atac şi apărare, aşa că merită felicitările noastre. Le ţinem pumnii şi etapa viitoare când vor juca la Piteşti”, a concluzionat Claudiu Alionescu.

Phoenix Galați – Energia Târgu Jiu 99-72 (23-19, 32-16, 19-20, 25-17)
Sala „Dunărea”, Galați, spectatori: 800
Phoenix: Threatt (14), Petică (6), Pesic (19), Sir (15), Tresac (8), Pîrlog, Lemyk (15), Hunter (18), Halici, Sava, Borșa (4), Bolobita. Antrenor: Florin Nini.
Energia: Andrei (5), Șanta (15), Mihuți, Danys (14), Horne (27), Aktaș (11), Marcian, Baloșin. Antrenori: Claudiu Alionescu și Iannis Diamantakos.
Arbitri: Dragoș Nicolae, Alexandru Anica, Costin Bogdănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here