Investitori din China, în vizită de lucru la Târgu-Jiu

199

O delegaţie de investitori din China se va întâlni, vineri, cu autorităţile judeţene în vederea discutării unor posibile proiecte de investiţii în Gorj, a declarat joi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ciprian Florescu. Unul dintre proiectele propuse pentru discuţia cu chinezii este legat de realizarea unui combinat de producere a îngrăşămintelor pe bază de lignit.

Autorităţile judeţene vor prezenta delegaţiei chineze, pe parcursul zilei de vineri, locaţiile care sunt puse la dispoziţia investitorilor pentru proiectele propuse de reprezentanţii CJ Gorj. „Vom merge cu reprezentanţii Chinei în zonele în care dorim să implementăm proiectele pe care le-am prezentat la Macao în vara acestui an. Este vorba despre un centru multifuncţional la Rânca, proiect pe care l-am extins în ultima perioadă, este vorba despre o colaborare cu judeţul Vâlcea în extinderea domeniului schiabil spre Vidra şi coborând de la Rânca spre Târgu-Jiu, pe zona de sub munte, până la Curtişoara, acolo unde dorim să dezvoltăm un proiect turistic care să cuprindă un hotel de 4 sau 5 stele şi o zonă de agrement. Vom discuta şi despre crearea unui aeroport în preajma municipiului, este un proiect care sperăm să aibă un feedback pozitiv din partea investitorilor. Un al treilea proiect propus pentru discuţiile de mâine (vineri n.r.) este legat de realizarea unui combinat de producere a îngrăşămintelor pe bază de lignit, un proiect care se doreşte a fi implementat de CJ Gorj şi Complexul Energetic Oltenia (CEO)”, a precizat Ciprian Florescu.

Schimb de experienţă
În luna iunie a acestui an, o delegaţie formată din vicepreşedintele CJ Gorj, Ciprian Florescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu, şi directorul Diviziei Miniere din cadrul CEO, Daniel Antonie, a participat la cea de-a patra ediţie a Forumului Asociaţiei Investitorilor în Construcţii, conferinţa având loc în Macao. Autorităţile gorjene s-au prezentat la conferinţa de la Macao cu un portofoliu care a cuprins mai multe proiecte.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here