Investiţii pe final de an, anunţate de primarul Romanescu! Vizate, domeniul educaţional şi cel sportiv

1250

Mai multe lucrări de investiţii deja demarate vor fi finalizate la nivelul municipiului Târgu-Jiu anul viitor. În aceleaşi timp, la orizont se întrevăd noi finanţări de la bugetul de stat pentru începerea de noi investiţii în 2020.

Anunţul a fost făcut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, în urma mai multor întrevederi avute în cursul zilei de luni, la Bucureşti, cu reprezentanţi ai unor ministere. De mare interes pentru părinţii târgujieni este faptul că noi grădiniţe şi creşe vor fi înfiinţate în oraş.„În prima parte a zilei de luni, am fost la o întâlnire cu doamna ministru a învăţământului şi vă anunţ că în bugetul de anul viitor, Primăria Municipiului Târgu-Jiu va mai beneficia de o nouă grădiniţă cu 4 grupe, care se va construi pe terenul de la Liceul Teologic, acel teren de lângă terenurile sintetice pe care le-am construit în acest an. E o grădiniţă de care aveam nevoie de foarte mult timp. Urmează ca în perioada imediat următoare să înaintăm toate documentele Ministerului Educaţiei pentru a putea obţine aprobarea pentru această grădiniţă. Termenul de execuţie de la emiterea ordinului este de 12 luni, dar finanţarea va fi primită la începutul anului 2020. La fel, în zona Hidrocentralei-Lotrului, în aceste zile, s-a dat ordinul de începere pentru o nouă grădiniţă, la fel cu 4 grupe. Având termen de execuţie de 9 luni, ar trebui ca la începutul anului şcolar viitor să fie finalizată. Este finalizat proiectul pentru creşă şi grădiniţă la atelierele Liceului Ion Mincu, fostului liceu nr. 4. Jumătate din ateliere au fost alocate UCB şi Colegiului Magheru, iar jumătate vor fi amenajate anul viitor şi începând cu data de 1 septembrie 2020 vor fi alocate copiilor din zona CAM-Debarcader. În felul acesta, încercăm să scădem presiunea de pe grădiniţa şi creşa din strada 11 Iunie, unde la fel, e în perioadă de execuţie lucrarea de construire a unui spaţiu aferent grădiniţei din 11 Iunie”, a declarat edilul Romanescu.

Vin banii şi pentru bazinul de la stadion
Totodată, discuţii au fost purtate de primarul municipiului Târgu-Jiu şi la Ministerul Dezvoltării, dar şi la Compania Naţională de Investiţii: „Am fost la Compania Naţională de Investiţii şi am trei veşti bune. Una, că în momentul acesta deja se află în Minister documentele necesare pentru emiterea ordinului ministrului pentru bazinul acoperit de la Târgu-Jiu. Cred că până la sfârşitul anului domnul ministru să emită ordinul prin care se alocă suma necesară realizării acestui bazin, în spatele stadionului. Pe circuit, în acest moment, pregătit pentru ordin al ministrului, este şi acea bază din Debarcader. Deci, vorbim de două investiţii imediate pe care ministrul Dezvoltării le va demara. Este clar că aici discutăm de începerea lucrărilor undeva la data de 1 martie, dată cu trecerea perioadei de iarnă. De asemenea, am fost la CNI, şi pregătim documentaţia pentru Casa de Cultură a Sindicatelor. Am primit studiul de fezabilitate de la compania de la Iaşi. Evaluarea indicatorilor ne arată o sumă estimată la 4,5 milioane de euro. În această situaţie, procedura este puţin mai complicată decât la cele două investiţii anunţate anterior: se va intra în comitetul tehnic de la CNI, dar şi în comitetul tehnico-economic de la Ministerul Dezvoltării, unde se va prezenta soluţia propusă pentru realitarea Casei de Cultură din municipiul Târgu-Jiu. Dar, am garanţia că anul viitor această lucrare va fi finanţară şi sigur se va intra în execuţia ei în perioada următoare”.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. O subtraversare la calea ferata din str. 9 Mai, cand faceti? Chiar asa greu va este sa vedeti lumea care sta la bariera zi de zi. Veniti dimineata cand trebuie dusi copii la scoala sa vedeti cozi, aglomeratie, nervi .. pentru ce pentru niste incompeteni care cheltuie banii pe stadione pustii si chermeze pe insulita?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here