Investiții la UM Sadu. Licitații pentru noi echipamente

751

Uzina Mecanică Sadu organizează o serie de licitaţii pentru achiziționarea de utilaje pentru linia de fabricație a muniției de infanterie cu tub de oțel. Societatea din Bumbeşti Jiu a primit recent de la Ministerul Apărării Naţionale o sumă de 21.225.000 lei, pentru investiţii.

„Vrem să retehnologizăm puţin fluxul tehnologic, linia NATO, linia clasică. Avem mai multe în plan, important este să finalizăm recepţia până pe 15 decembrie”, spunea, la vremea respectivă, directorul Constantin Tănăsoiu.
În momentul de faţă, pe portalul de achiziţii publice există cinci licitaţii deschise de către UM Sadu, cu o valoare totală de peste 11 milioane de lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este în prima jumătate a lunii august. „Încă nu am definitivat procedurile, mai durează câteva zile. Investiţiile vor fi de întreaga sumă primită, de 21 de milioane de lei. Vom achiziţiona utilaje pentru muniţia de infanterie şi obligatoriu trebuie să le punem în funcţiune până la sfârşitul anului”, a declarat directorul Tănăsoiu.
Este cea mai mare investiţie făcută la UM Sadu în ultimii 30 de ani, care va duce la o creştere a productivităţii muncii, ţinând cont că în prezent se lucrează cu utilaje vechi de aproape 80 de ani. Uzina de la Sadu produce muniţie de război, iar circa 90% din producţie merge către export.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here