Investiţie de 45 miliarde ROL! Cinci autobuze noi pe străzile din Târgu-Jiu

789

Societatea, care asigură transportul în comun pe raza municipiului Târgu-Jiu, a intrat în posesia unui număr de cinci autobuze noi. Valoarea autobuzelor se ridică la suma de 45 miliarde lei vechi, costurile de achiziţionare fiind suportate de Primăria Târgu-Jiu.

Noile autobuze vor circula în două-trei zile pe străzile din municipiul Târgu-Jiu, şi vor fi cu siguranţă unele pe placul călătorilor, cunoscut fiind faptul că mulţi târgujieni folosesc transportul în comun. “Cu ani în urmă am achiziţionat cinci autobuze, şi, iată că în etapa a doua, am achiziţionat încă cinci. Ne propunem ca pentru 2016 să facem de pe acum demersurile pentru a achiziţiona încă cinci autobuze sau din cele cinci să aducem două-trei autobuze, dar să achiziţionăm şi două microbuze; între timp, la nivel de municipiu, au apărut cartiere şi trasee noi şi efectiv sunt trasee pe care le putem rezolva cu mijloace de transport de o capacitate mai mică, deci pe care le putem rezolva cu microbuze. Per total plătim pentru cele cinci autobuze suma de 45 miliarde ROL; mai avem de virat către societatea Transloc în jur de 4 miliarde lei vechi”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Autobuz111Capacitate maximă de 110 călători
Autobuzele noi vor fi puse în circulaţie în câteva zile, acestea fiind dotate conform normelor europene. Fiecare autobuz are 28 de locuri pe scaune, capacitatea maximă fiind de 110 călători.
“Cele cinci autobuze sunt conforme cu toate condiţiile pe care noi le-am pus în caietul de sarcini. Sunt echipate cu motoare Euro6, aer condiţionat, sisteme de încălzire pentru perioada rece, cutia de viteze este automată, platforma este joasă astfel încât să li se permită şi persoanelor cu dizabilităţi accesul în mijlocul de transport. Sunt produse în România, în judeţul Ilfov, şi una dintre condiţiile impuse de noi în caietul de sarcini şi care a fost şi respectată, a fost ca service-ul lor să-l facem noi, la Târgu-Jiu. (…) Au 28 de locuri pe scaune pentru călători, plus unul pentru şofer. Capacitatea maximă este de 110 călători dacă nu există persoane cu dizabilităţi, iar dacă există un cărucior, capacitatea este de 103 locuri.
Persoanele cu dizabilităţi au posibilitatea să acţioneze sonor un buton pentru a uşura şi a scurta timpii de coborâre ori doresc să coboare între staţii, conducătorul auto îl va ajuta să coboare. Afişajul autobuzelor este unul electronic, vor funcţiona 20 de ore din 24 zilnic, pe toate traseele, dar ponderea mare va fi pe traseul 9 Mai-Artego”, a declarat Vasile Căilean, directorul societăţii Transloc SA.
Autobuz31Odată cu introducerea în circulaţie a celor cinci autobuze noi, societatea Transloc va retrage din uz alte cinci vehicule, în ordinea vechimii. “Vor fi puse în circulaţie în 2-3 zile pentru că mai sunt câteva proceduri de înmatriculare, în rest toate documentele au fost depuse la instituţiile abilitate. Alte cinci vehicule vor fi scoase din uz, în ordinea vechimii. Per total, 10 vor fi noi şi 14 vechi”, a precizat Căilean.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here