Interdicție pentru directorii și angajații CE Oltenia. „Sunt niște tâmpiți!”

2648

Supraveghetorii Complexului Energetic Oltenia au interzis directorilor și salariaților să facă declarații presei, în numele companiei, fără acordul lor scris. „Dacă s-au referit la toți angajații, sunt niște tâmpiți. Efectul va fi total invers”, susține liderul de sindicat Constantin Mitrescu. Liberalii gorjeni spun că măsura este una „ticăloasă” și au anunțat că vor sesiza Avocatul Poporului și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Decizia luată pe 19 aprilie are și o excepție. „Prezenta măsură nu se aplică salariaților care au calitatea de reprezentanți ai sindicatelor reprezentative la nivelul CE Oltenia, atunci când declarațiile sunt făcute în calitatea de reprezentant al sindicatelor“, se arată în hotărârea Consiliului de Supraveghere.

„Asta e culmea nesimțirii”
Constantin Mitrescu, vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, cere demiterea Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. „Dacă s-au referit la toți angajații, sunt niște tâmpiți. Efectul scontat va fi total invers. Nu se poate așa ceva! Eu, ca lider de sindicat, voi fi mai vocal acum, ca să le arăt că nu au procedat bine, că nu ne țin pe noi băieții ăștia care nu fac nimic și doar iau bani. Nu ne pune nouă Consiliul de Supraveghere lacătul pe gură. Asta e culmea nesimțirii! Este un abuz și fac apel la minister, la prim-ministru, să demită acest Consiliu de Supraveghere, care are tupeul să ia o asemenea decizie”, a declarat Mitrescu, la un post local de radio.
Liderul de sindicat mai spune că oamenii trebuie să fie în permanență informați și să cunoască problemele companiei. „Ce vor să facă ei, să ne trezim că societatea e în faliment și noi nu știm, pentru că nu s-a comunicat?!”, se întreabă sindicalistul.

„O decizie ticăloasă”
Pentru că salariații nu mai au voie să vorbească despre condițiile de muncă din CE Oltenia, Partidul Național Liberal Gorj a anunțat că va sesiza Avocatul Poporului și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Asta deși minerii vorbesc în nume propriu, nu al companiei miniere.
De asemenea, PNL Gorj va solicita clarificări acționarului majoritar al Complexului Energetic Oltenia, în speță Ministerul Energiei.
„Oamenii nu mai au voie să-și strige amărăciunea și pot vorbi doar liderii reprezentativi, adică acei lideri pe care oamenii i-au renegat in ianuarie, când au oprit lucrul. Pesediștii din companie vor ca informațiile despre situația reală a companiei, condițiile de lucru, lipsa materialelor sau lipsa de personal să dispară. PSD și ALDE cred că dacă le bagă salariaților pumnul în gură vor rezolva ceva. Condițiile groaznice și lipsurile vor rămâne și se vor acutiza chiar dacă îi constrâng pe salariați să nu mai vorbească despre asta. Au apărut informații care au deranjat personal unii șefi din companie, dar ei nu sunt CE Oltenia. Acesta este ultimul lucru care lipsea într-o companie unde atmosfera de lucru era oricum apăsătoare”, a declarat deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, adăugând că măsura este „una ticăloasă”. PNL consideră că intenția companiei de a controla felul și ce exprimă public salariații este nedemocratică și de neacceptat în 2019.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here