Inspectorii de muncă, preocupați de întârzierea plății salariilor în județ

534

* Amenzi pentru munca ,,la negru”

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au făcut 58 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Verificările au avut loc în perioada 28 noiembrie-09 decembrie 2022.

Astfel, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 103.000 lei și dispuse 48 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.
,,În acest interval de timp, o persoană a fost depistată de către inspectorii de muncă, pe raza Municipiului Târgu-Jiu, în timp ce presta activitate ca muncitor necalificat în beneficiul unui angajator cu domeniu de activitate lucrări de tâmplărie și dulgherie. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 20.000 lei”, transmite instituția.
De asemenea, inspectorul șef, George Romanescu, spune că ,,întârzierea plății salariului de către angajator, cu mai mult de o lună de la data de plată a acestuia către angajat se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepția situației în care angajatorul se află sub incidenta Legii numărul 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările si completările ulterioare”, a declarat acesta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here