Iniţiativa “Fără penali în funcţii publice” a strâns peste 3.000 de semnături în Gorj

529

Peste 500.000 de cetăţeni au semnat iniţiativa “Fără penali în funcţii publice”, în patru luni de la startul campaniei. Acțiunea continuă până în 20 august, iar voluntarii și membrii USR din toată ţara strâng semnături în continuare şi în judeţul vecin, în Hunedoara. Ieri, Caravana #FărăPenali, însoţită de deputatul USR Cristina Prună și preşedintele USR Dan Barna, a fost la Petroşani, iar astăzi şi mâine, va continua drumul spre Deva şi Brad.

Gorjul nu se numără printre cele 21 de judeţe care au ca scop strângerea a 20.000 de semnături, reprezentanţii de aici ai USR, cea care a demarat iniţiativa “Fără penali în funcţii publice”, spunând că numărul strâns până acum este unul bun pentru judeţul nostru. Mai sunt 12 zile în care cetăţenii pot intra pe farapenali.ro, descărca lista judeţului corespunzător, merge la familie, prieteni, colegi şi vecini în judeţele care nu au atins pragul de 20.000 de semnături.

Gorjul va ajunge la 4.000 de semnături
“Pentru a putea depune acest proiect, trebuie să strângem 500.000 de semnături din toată ţara, dar obligatoriu din  21 de judeţe minim 20.000. Prima cerinţă este deja îndeplinită, dar pentru a le îndeplini pe ambele, au fost selectate 21 de judeţe în care avem şansele cele mai mari să le strângem, adică avem un parlamentar acolo, este vadul în aşa fel astfel încât lumea ar putea să fie în opoziţie. Gorjul nu este printre cele 21 de judeţe. Resursele şi disponibilitatea se concentrează pentru cele 21 pentru că trebuie să strângem pentru siguranţă în 21 de judeţe câte 20.000 de semnături. Gorjul are în prezent undeva la 3.100. Nu suntem în acele 21 de judeţe de aceea nu va poposi şi aici caravana. Noi nu cred că aveam 20.000 de oameni care ar fi putut semna pentru că toată opoziţia nu a luat la parlamentare 20.000 de voturi. Practic, mai sunt vreo 10 judeţe în care trebuie să atingem pragul de 20.000. Doljul şi Hunedoara au strâns aproape 16.000-17.000 de semnături, Argeş are vreo 17.000. Noi am făcut la Gorj tot ce s-a putut şi oricum pentru noi cele peste 3.000 de semnături este un obiectiv îndeplinit şi cred că vom ajunge la 4.000 lejer până la sfârşitul acţiunii, respectiv 20 august. Apoi le centralizăm, le trimitem la Bucureşti şi se vor întoarce semnate şi verificate de către cei din grupul de iniţiativă şi se trimit la primăriile fiecărei localităţi. Se încearcă strângerea cu 10% pe plus din necesar pentru evitarea riscurilor anulărilor anumitor liste de semnături”, a declarat Adrian Togoe, preşedintele filialei Târgu-Jiu a USR. La Gorj se strâng semnături în mai multe locaţii din judeţ: Târgu Jiu – sediu USR strada Unirii, cort zona Romarta, puncte de colectare în zonele Griviţei-Traian, Republicii-Diana, CAM, Gară, 8 Mai-Narciselor, Dacia; la Novaci, Rovinari, Plopşoru, Padeş, Dănciuleşti, Scoarţa, Săcelu, Prigoria, Albeni, Târgu-Cărbuneşti, Mătăsari, Logreşti, Stejari, Hurezani, Berleşti. Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat. Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here