Înhumaţi gratuit de municipalitate

299

Mai mulţi cetăţeni, fie din Gorj, fie din afara judeţului, însă care au decedat pe meleagurile noastre, şi ai căror aparţinători nu a fost de găsit, au fost înmormântaţi în ultimii ani prin programe sociale, costurile fiind suportate de Primăria Târgu-Jiu, prin societatea din subordinea Edilitara Public.

Potrivit Anei Tihoi, administrator al Cimitirului Municipal din Târgu-Jiu, în cursul acestui an, societatea Edilitara Public nu s-a ocupat de nicio înmormântare socială. Totuşi, anul trecut, trei cetăţeni din judeţ ai căror aparţinători nu au fost de găsit, au avut parte de înmormântări efectuate de către salariaţii Edilitara Public din bugetul municipalităţii. „Nu am avut anul acesta nici un caz social de acest gen, însă anul trecut ne-am ocupat de trei înhumări, toţi decedaţii fiind bărbaţi: Aurel Bălăşa şi Ioan Crăciun cu domiciliile pe raza municipiului Târgu-Jiu, şi Alexandru Nagy cu domiciliul în comuna Runcu. Pentru fiecare decedat, a fost efectuată o cheltuială de 338,71 lei”, a declarat administratorul Cimitirului Municipal din Târgu-Jiu. Ana Tihoi a precizat că din aceşti bani s-a cumpărat sicriul, crucea şi s-a executat groapa.
În cazul în care autorităţile locale sunt nevoite să se ocupe de înhumare, acestea din urmă se realizează datorită cererilor care ajung la Primărie, fiind trimise de către Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, persoanele în cauză fiind găsite decedate pe raza municipiului. Majoritatea decedaţilor care au ajuns să fie înhumaţi de salariaţii Edilitara Public fie nu aveau rude care să se ocupe de rânduielile de înmormântare, fie au fost persoane cu identitate necunoscută. Odată cu înhumarea, la mormintele acestora nu se poate vedea o lumânare aprinsă sau un mănunchi de flori, nefiind regretaţi de nimeni; de cele mai multe ori, tocmai administratorii cimitirului sunt cei care mai fac curăţenie în zona mormintelor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here