Inginer de la Cariera Lupoaia, cu dosar penal pentru lovire și alte violențe! Acuzat că a agresat un electrician CEO, de Rusalii

554

Viorel Slejiuc, inginer la Secția Concasare a Carierei Lupoaia, s-a ales cu un dosar penal în care este cercetat de polițiști pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe, după ce un  electrician din cadrul unității miniere a sesizat la 112 că respectivul i-ar fi adresat injurii, l-ar fi luat de piept și de gât, în timpul serviciului. Tot conflictul ar fi pornit de la nemulțumirea inginerului la adresa electricianului, care a rezolvat o defecțiune electrică într-un timp prea lung pentru așteptările respectivului, adică într-o jumătate de oră. Reprezentanții Carierei Lupoaia, deși sesizați, nu au demarat până acum o anchetă, pe motiv că directorul Viorel Vulpe a fost coleg de facultate cu inginerul agresor.

  • Ești coleg cu șefu’, scapi de anchetă!?
  • Protecția Muncii e liberă, nu deranjați!
  • Luat de gât, la întuneric: “Acum nu ne vede nimeni!”
  • Am avut doar o discuție! Vrea să mă denigreze! Nici nu e o știre…
  • Inginer sportiv, dar fără fairplay

Electricianul în vârstă de 50 de ani, care lucrează la Cariera Lupoaia de 34 de ani, aflat la muncă luni seara la ora 22.00, a fost chemat să repare o defecțiune electrică apărută la un utilaj minier. Salariatul a percutat și a reparat defecțiunea singur, apoi s-a îndreptat spre sala de apel. În încăpere, de față cu alți salariați care terminaseră și ei schimbul al doilea, inginerul Viorel Slejiuc s-a luat de electrician. Inginerul era nemulțumit că defecțiunea ar fi fost reparată prea târziu, și deși electricianul i-a explicat de ce lucrarea a durat atât de mult, Slejiuc s-a enervat și a sărit la subaltern. “Inginerul s-a enervat în momentul în care mi-a auzit explicațiile, și deși nu era de profesie, m-a luat de piept, de salopetă și m-a împins, m-a înjurat de mamă, fără să țină cont că totul se petrecea sub ochii colegilor de muncă. Mi-a reproșat că l-am mințit, printre injurii, deși eu i-am explicat toate operațiunile pe care le-am făcut. Am fost șocat de atitudinea inginerului pentru că nu am mai avut niciun fel de conflict nici cu el, nici cu alții în 34 de ani de când lucrez la Lupoaia. Ce m-a uimit și mai mult a fost că, după ce am ieșit din sala de apel, inginerul mi-a ținut calea la intrarea în clădirea administrativă, într-o zonă întunecată și mi-a pus iar mâna în gât și mi-a spus că o să îmi dea el mie că acolo nu îl vede nimeni. Am reușit să scap din mâinile lui și am sunat la 112 reclamând cele întâmplate. De asemenea, am sunat la Protecția Muncii, la inginerul Prună, dar acesta nu a răspuns la apelul meu, deoarece eu aș fi dorit să vină și să-i pună fiola agresorului. Nu știu dacă era băut dar era roșu la față”, a declarat Vasile, electricianul agresat.

Fiola, doar pentru muncitori!
Omul spune că a sunat la sindicatul lui Bădița, explicând cele petrecute, iar liderul de sindicat l-a informat pe directorul carierei, Viorel Vulpe. “Deși au trecut suficiente ore de la incident, directorul unității nu a inițiat nicio anchetă a celor petrecute, deși ar fi fost obligat să facă asta. Nici cei de la Protecția Muncii nu au făcut nimic. Eu am lucrat, chemat fiind, în ziua de Rusalii, sărbătoare legală, și am ajuns să fiu bătut, cu martori, dar fără ca și cineva să mă apere nici atunci, nici după”, a completat electricianul care susține că a încasat la lichidare doar 1300 de lei, în timp ce inginerii încasează cel puțin 5000 de lei pe lună. Omul spune că directorul carierei nu ia nicio măsură cu inginerul agresor, deoarece ambii au fost colegi de facultate la Petroșani. “Revin la muncă miercuri cu frica că voi fi victima unei noi agresiuni în timpul serviciului. Voi cere conducerii carierei să nu mai lucrez singur, ci în echipă cu un alt coleg, deoarece am ajuns să mă tem pentru viața mea”, a mai spus salariatul CEO.

Inginerul neagă incidentul
Contactat telefonic, inginerul Viorel Slejiuc a negat că incidentul a avut loc în forma prezentată de victimă. Acesta a susținut doar că ar fi avut “o discuție” cu electricianul care l-a reclamat. “Nu știu nimic, nu am făcut nimic. Am avut cu electricianul, luni seara, doar o discuție. Nu este adevărat ce susține. Eu nu consum alcool. Fiecare poate să reclame orice. Nu îi fac probleme de această anchetă, electricianul vrea doar să mă denigreze”, a declarat Viorel Slejiuc, pentru Gorjeanul.

Poliția confirmă incidentul
Reprezentanții IPJ Gorj au confirmat însă faptul că electricianul a sesizat, luni, în jurul orei 23.00, incidentul pe 112, dar și faptul că agresorul s-a ales cu un dosar penal în care este cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe. “Sesizarea la 112 se confirmă. Persoana reclamată s-a ales cu dosar penal pentru lovire și alte violențe”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr.

Bunoaica, împotriva abuzurilor în timpul serviciului
Liderul de sindicat, Nicu Bunoaica, a aflat și el de incidentul petrecut, luni seara, și a reacționat fiind de partea salariatului, care nu este în sindicatul său. “La Lupoaia există un grup de ingineri care, foști colegi de facultate cu directorul carierei, care pun presiune pe salariați, deoarece știu că se trag de șireturi cu Viorel Vulpe, lor permițându-li-se astfel de derapaje. Sunt indignat că Protecția Muncii nu s-a deranjat să facă o anchetă, după cele întâmplate, să facă o analiză la cald, deoarece era posibil ca inginerul să fi consumat alcool în timpul serviciului. Sunt singur că dacă povestea era invers, electricianul să fi sărit la gâtul inginerului, agresorul ar fi fost băgat urgent în comisie și chiar suspendat de la serviciu. Este regretabil că astfel de incidente sunt ignorate de administrație, cu bună știință, lucrătorii fiind chemați în zi liberă la muncă, pentru creșterea producției, ca să ajungă să fie bătuți la serviciu, cu martori, fără ca nimeni să aibă vreo reacție normală. Directorul CEO ar trebui să intervină și să impună conducerii să ia măsuri, în caz contrar ar fi benefică o rotire de cadre”, a declarat liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.
ANAMARIA STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here