Indiferenţa se plăteşte

364
atm-bancomat-shutterstockUn bancomat din oraşul Turceni a fost forţat, în noaptea de 10 spre 11 decembrie, din acesta fiind sustraşi toţi banii. Ciudat este, însă, faptul că acesta nu dispunea de niciun sistem de supraveghere sau de alarmă, unitatea bancară fiind amendată de mai multe ori pentru acest lucru.

Bancomatul cu pricina se află amplasat în cadrul Casei de Cultură Turceni, dar nu este supravegheat în niciun fel. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Daniel Tică, unitatea bancară ce deţine acest bancomat a fost sancţionată contravenţional de mai multe ori tocmai pentru că nu se conforma legii de a amplasa sistem de alarmă sau camere de supraveghere. Paradoxal, ultima amendă aplicată de poliţişti a fost chiar în data de 10 decembrie, cu doar câteva ore înainte să fie spart. Cu două mii de lei trebuie să îşi plătească reprezentanţii băncii greşeala, la aceşti bani adăugându-se şi cei pe care hoţii i-au furat din bancomat.
Au furat toţi banii din bancomat
Poliţia a fost chemată în dimineaţa zilei de 11 decembrie de către o angajată a Casei de Cultură care, venind la serviciu, a constatat că cineva spărsese bancomatul. „S-a constituit echipa operativă la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, în vederea efectuării cercetării la faţa locului. Din primele verificări efectuate s-a constatat că uşa bancomatului a fost forţată, numerarul existent fiind sustras. Urmează ca unitatea bancară să comunice valoarea prejudiciului creat”, a declarat ofiţerul de presă. Cercetările continuă în vederea identificării autorilor sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here