Inculpații din „Lotul Ydail” scapă de interceptările făcute de SRI!!!

963

Primarii din „Lotul Ydail” au obținut o mare victorie în instanță împotriva procurorilor care i-au trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție. Tribunalul Gorj a dispus ieri în ședință secretă de Cameră Preliminară că o serie de probe din dosarul respectiv sunt ilegale. Majoritatea fac referire la interceptări care i-au vizat pe primarii inculpați, instanța dispunând acum anularea mandatelor în baza cărora aceștia au fost filați luni bune în cursul anilor trecuți. Din materialul probator administrat de procurori, judecătorul de caz a dispus înlăturarea tuturor proceselor verbale de supraveghere tehnică. Dosarul se baza în special pe interceptări în care primarii vizați de anchetă discutau cu omul de afaceri Doru Șandru, de la firma Ydail Construct a lui Ion Iordache despre cum se derulează anumite contracte.
Ca urmare, dosarul se întoarce pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Anchetatorii au la dispoziție 5 zile pentru a comunica instanței dacă mai mențin sau nu acuzațiile aduse inculpaților, verdictul nefiind însă unul definitiv. De-a lungul ultimilor ani primarii au vorbit mereu despre un abuz din partea anchetatorilor, iar anul trecut aceștia chiar au cerut la instanță ca dosarul să fie finalizat mai repede de către procurori. Primarii au susținut că din lipsă de probe a fost tergiversată și ancheta, iar acum aceștia par să aibă dreptate pentru că, în cazul în care verdictul Tribunalului Gorj va rămâne definitiv împotriva lor nu vor mai exista dovezi serioase care să îi incrimineze.
Lista primarilor inculpaţi trimişi în judecată este formată din Sorin Bucurescu – de la Slivileşti, Florinel Ţuilă – de la Cătunele, Mihai Calotă – de la Urdari, Adrian Mangu – de la Bărbăteşti, Ilie Pietroi – de la Aninoasa, şi Ion Gruescu, fost primar la Negomir. Ana Ceană, de la Melineşti, judeţul Dolj, este şi ea prinsă în lista inculpaţilor, precum şi Doru Şandru, administratorul Ydail Construct.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here